Share

 

13 proiecte culturale și sociale vor primi finantare de la CJ Iași

 

Evaluarea și selectarea dosarelor care vor primi fonduri nerambursabile, conform Legii nr. 350/2005, de la Consiliul Județean pentru a desfășura activități culturale și sociale au fost finalizate. Din totalul de 40 de dosare depuse, 13 au îndeplinit toate condițiile și vor primi banii necesari pentru a organiza activitățile propuse.

Mă bucur să văd că, față de anul precedent, au fost mai mulți solicitanți care au avut proiecte bune și doresc să pună în practică activități culturale și sociale care sprijină interesele locuitorilor din județul Iași. În plus, în comparație cu anii trecuți, în această sesiune de selecție au rămas foarte puțini bani nealocați”, a precizat Mihaela Ivancia, președintele comisiei de selecție a dosarelor.

Valoarea totală a proiectelor pentru care Consiliul Județean Iași va acorda finanțare este de 350.000 de lei

Beneficiarii vor avea o contribuție proprie de 10% din valoarea totală eligibilă și neeligibilă a proiectului.

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

Dintre cele 13 dosare selectate, două se referă la promovarea culturii scrise, patru au ca scop implementarea de proiecte culturale iar din categoria proiecte sociale vor primi finanțare 7 solicitări.

Pentru Consiliul Județean relația cu societatea civilă și organizațiile neguvernamentale este  foarte  importantă. Ne dorim să consolidăm, în continuare, aceste parteneriate. Cultura și educația sunt printre actele prioritare pentru noi deoarece stau la baza dezvoltării unei societăți moderne, europene și sănătoase. Și în anii următori, inițiatorii unor astfel de proiecte vor primi sprijin din partea Consiliului Județean Iași ”, a menționat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași

Implementarea proiectelor începe din momentul semnării contractului de finanțare. Acest lucru se va face după expirarea termenul de depunere a contestațiilor, respectiv 3 zile lucrătoare de la afișarea pe site-ul Consiliului Județean Iași a listei cu dosarele admise.

Citeste si   CUM funcționează finanțările neoficiale ale partidelor? Speța viitorului deputat Marius MINEA rămas dator cu 230 000 euro la anturajul PNL IAȘI!

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ