Share

Bodog: „În momentul de față lucrăm la studiile de fezabilitate pentru centrele noi de arși”

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a informat, că în prezent se lucrează la studiile de fezabilitate pentru construcția în București a două noi centre destinate marilor arși, iar până la finele anului vor fi livrate o parte din echipamentele destinate centrelor din Timișoara și Iași

Citeste si   În județul IAȘI s-au ocupat peste 17.000 dintre locurile de VACCINARE disponibile până pe 31 ianuarie
Spitalul de Arși, la momentul de față, este redeschis

În momentul de față se lucrează la studiile de fezabilitate pentru centrele noi de arși.

Situația Iașiului este puțin mai avantajată față de celelalte, la fel cum este, parțial, situația și în Timișoara.

Parțial a pornit procedura pentru dotarea centrului din Timișoara și a celui din Iași cu aparatură, pe procedură, de Banca Mondială.

Citeste si   Rata de infectare cu SARS-COV2 în județul IAȘI! 9 localități se află în SCENARIUL ROȘU
Problemă cu paturile de arși 

Conform lui Bodog, fiecare nou pat amenajat pentru tratarea acestor pacienți reprezintă un plus, în condițiile în care în momentul de față nu există locuri suficiente pentru a acoperi toate solicitările.

Sunt probleme cu paturile de arși mari, pentru că nu este capacitatea de a acoperi toate solicitările și atunci fiecare pat nou înființat în țară, indiferent unde se găsește acesta — pentru că transportul nu este o problemă — este un plus în tratamentul marilor arși.

Citeste si   Noi INTERVENȚII pentru deszăpezirea municipiului IAȘI

Până la sfârșitul acestui an pentru centrele de arși din Timișoara și din Iași vor ajunge acolo, iar începând cu anul viitor, începe construcția centrelor de arși mari.

Ministrul Sănătății a susținut că Guvernul anterior “nu a făcut nimic pentru arși”

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ