Share

Ex PSD-iștii ieșeni se scaldă în ape tulburi

Printre vedetele excluse din PSD se numără fostul deputat Sorin IACOBAN, fostul subprefect Bogdan ABALAȘI și, evident primarul de Iași, Mihai CHIRICA.

Curtat intens de Victor PONTA, ex PSD-istul Mihai Chirica încă ezită să se înroleze politic în acest UNPR reeșapat, denumit pompos PRO ROMÂNIA.

Chiar dacă membrilor Pro România le vine greu să recunoască, în algoritmul politic național, partidul politic al lui Victor PONTA a fost creat pentru a înlocui UNPR-ul lui Gabriel OPREA.

Din acest considerent, la IAȘI, Mihai CHIRICA a fost sfătuit de consilierii săi politici să aștepte rezultatele PRO ROMÂNIA la europarlementare înainte de a lua decizia intrării în acest partid al foștilor membri PSD.

Starea de echivoc și nesiguranță bântuie în filiala ieșeană a Pro România

Toate insistențele lui Victor Ponta nu l-au convins pe edilul Iașului să se înscrie în Pro România. Cu toate acestea, Chirica a dat dovezi de bunăvoință față de Pro România în cel puțin două situații concrete.

Citeste si   24 ianuarie 2021 la IAȘI! IEȘENII și-au cerut dreptul la DEZVOLTARE: ”Opriți SPĂGILE și CORUPȚIA! Avem nevoie de A8”

Consilierul primarului pe probleme de securitate (locală) s-a înscris în Pro România

Este vorba despre Generalul Vasile Roman, fostul comandant al Garnizoanei Iaşi.

Situația în sine este una caracteristică actualului primar al Iașului. Doar el putea angaja un general de armată în fruntea Poliției Locale. Ceea ce este însă și mai ciudat este cum un general al Armatei Române a putut fi de acord să se implice în “reorganizarea” Poliției LOCALE din Iași.

În 2016, în perioada sa de interimat la Primăria Iași, Chirica anunța: „Am promis că vom reorganiza Poliția Locală, o instituție foarte importantă, dar, din păcate, afectată de scandalurile pe care le știți. Vrem să aducem un plus de rigoare, de disciplină și de seriozitate în activitatea acesteia. Există şi oameni buni și serioși acolo, dar poate că a lipsit o viziune potrivită, o minte limpede care să pună lucrurile în ordine. De aceea i-am propus domnului general să devină consilierul meu personal în chestiuni care țin strict de siguranța și ordinea publică. Am încredere că, prin formația sa profesională și prin caracterul său, va aduce acel plus de onoare și demnitate de care Poliția Locală are nevoie”.

Citeste si   Tribunalul IAȘI clasat pe locul 4 în ierarhia tribunalelor din ROMÂNIA având cel mai mare volum de ACTIVITATE în 2020

Acum, generalul a ajuns să îl reprezinte pe ex PSD-istul Mihai CHIRICA în partidul lui Ponta.

Probabil, Marele Stat Major al Armatei Române ar trebui să își reconsidere politica de cadre în privința ofițerilor superiori. Dar asta este o altă discuție.

A doua situație de asociere directă a Primarului Chirica cu partidul Pro România a avut loc cu ocazia prezenței ex PSD-istei Corina CREȚU la Iași

Împreună cu europarlamentarul Corina CREȚU, Mihai Chirica a organizat o conferință de presă, pe banii ieșenilor, la Primăria Iași.

Cu toate acestea, fostul social-democrat din fruntea Primăriei Iași întârzie să îi ofere un răspuns tranșant lui Victor PONTA cu privire la înscrierea în Pro România și candidatura la Primăria Iași în 2020 din partea acestei formațiuni politice.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Acest șah politic în care Chirica îl ține pe Ponta este de natură să creeze o stare de nesiguranță și echivoc în rândul membrilor acestei formațiuni politice. Chirica este așteptat să ocupe poziția de Președinte al filialei de Iași a Pro România. Ceea ce nu știu cei de la Pro România e faptul că aspirațiile lui Mihai CHIRICA năzuiesc către funcția de Președinte al PSD la nivel național după căderea lui Liviu DRAGNEA.

Prin urmare, Pro România filiala Iași se află în calculele lui Chirica doar dacă Dragnea nu cade după alegerile Prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

Prin urmare, Ponta mai are de așteptat răspunsul lui Chirica cel puțin până în ianuarie – februarie 2020.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ