Share

Editia de miercuri seară a emisiunii “Visuri la cheie” a fost mai impresionantă decât de obicei și asta pentru că, pe genericul de sfârșit, numele celei căreia i-a fost refăcută casă a apărut în chenar negru. Violeta Vinogradof n-a apucat să locuiască în casă visurilor ei decât o luna. S-a prăpădit de cancer și a lăsat în urmă trei flăcăi, dintre care, cel mic, bolnav de autism.

Pe pagină de Facebook a Fight For Life,  fundație care a fost aproape de Violeta și a ajutat la construirea casei, a fost scris următorul mesaj de Otilia Caloian, vice-presedinte.

“Am primit sute zeci de mesaje, în care oamenii ne întreabă dacă Violetă a apucat să doarmă și ea măcar o dată în casă…Dacă într-adevăr copiii locuiesc acolo. Da, casă le-a fost predată pe 25 septembrie, când s-a filmat “mutarea autocarului”, iar Violeta a plecat spre Cer pe 26 octombrie. Copiii locuiesc în casă. O îngrijesc și o curată “lună”. Totul este absolut impecabil în căsuța lor. Când am cumpărat acoperișul marca “lindab”, m-a întrebat cineva din localitate: “Tu chiar vrei să-i faci Violetei cea mai frumoasă casă din sat?!”.

De asemenea, am mai primit mesaje în care ni s-a spus că băieții Violetei apar veseli în fotografii…Nimeni nu ar vrea să știe ce e în sufletul lor.

Violeta și-a pregătit copiii cum să trateze moartea ei. Înainte să plece la spital, înainte să moară, le-a zis copiilor așa: “S-ar putea că eu să nu mă mai întorc. După cei voi muri, dacă va vine să plângeți, să o faceți, ca să va descărcați, dar eu aș vrea mai bine să radeți de orice glumă pe care o veți auzi, să zâmbiți, să ascultați muzică. Eu așa va vreau, că eu va voi vedea de sus și m-ar durea să va văd plangand”….

Au plâns și plâng mult. Ieri m-am întânit cu Lavinus, băiatul de 18 ani și cu Ovidiu, băiețelul autist. Am fost să mâncăm ceva și de la o voba la altă, m-am uitat la Lavinus că avea ochii roșii de plâns…Numai ei știu cât de mult au îngrijit-o pe mama lor, cât au cărat-o pe brațe până și la WC, cât au spălat-o, cât i-au purtat grijă când era prin spitale, cât i-au pus ligheanul că să vomite în el…Noi le-am promis și le promitem încă o dată că vom fi mereu alături de ei și că îi vom sprijini și îi vom îndrumă așa cum vom putea noi mai bine”, este mesajul Fundației.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ