Share

Din cauza evoluției din ultima perioadă a noului Coronavirus, măsurile de relaxare de la 1 iulie nu vor aduce diferențe semnificative în viața ieșenilor.

Restaurantele rămân în continuare închise

În cazul în care, după data de 1 iulie, se vor organiza activități sau evenimente în cadrul cărora regulile de siguranță sanitară nu se respectă, organizatorii vor primi sancțiuni complementare precum și suspendarea autorizației de funcționare.

Citeste si   Nelu Tătaru: Vom achiziționa vaccinuri pentru întreaga populație

O măsură de relaxare adoptată de la 1 iulie ce ar putea îmbunătăți calitatea timpului liber a locuitorilor din Iași este permiterea organizării de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți precum și cele organizate pentru implementarea proiectelor din fonduri europene, cu participarea a cel mult 20 persoane şi cu respectarea regulilor de distanțare fizică stabilite prin ordin al ministrului sănătății.

Citeste si   Iohannis: România are atuuri veritabile pentru a deveni un important jucător în regiune pe piaţa gazelor

De asemenea, de la 1 iunie ieșenii vor putea desfășura antrenamente și cantonamente colective, în grupuri de maxim 10 persoane, pentru ligile inferioare de fotbal, inclusiv de amatori, cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al Ministrului Tineretului şi Sportului şi Ministrului Sănătății și aplicabile pentru Liga I de fotbal.

Cu toate că restaurantele rămân în continuare închise, se încearcă o relaxare treptată a condițiilor stării de urgență pentru a se evita un nou val de COVID-19.

Citeste si   Pelerinaj permis la Galați, la moaștele Sfântului Andrei. Măsurile luate de Jandarmerie pe timp de epidemie de coronavirus

Share

LĂSAȚI UN MESAJ