Share

In traditia crestina se spune ca e bine sa ii aprinzi o lumnare omului care este pe moarte, iar pentru cei care au murit fara lumanare li se fac niste slujbe speciale de pomenire.

Desi multi considera ca a muri fara lumanare este pacat, Mantuitorul spune in Evanghelie ca lumanarea fiecarui om sunt faptele lui. “Asa sa lumineze lumina vostra inaintea oamenilor si apoi arata care-i lumina. Vazand oamenii faptele cele bune ale voastre, sa-L slaveasca pe Tatal vostru Care este in ceruri”, sta scris in Evanghelie, noteaza cei de la doxologia.ro.

Deci, cu alte cuvinte, poti sa ai un milion de lumanari aprinse la moarte pentru ca nu ajuta cu nimic. Faptele bune, acelea sunt lumina.

Lumanarea este un simbol si daca o aprinzi este bine, daca nu poti, nu-i nimic. Faptele bune merg cu noi, nu lumanarea. Nu e primejdie daca ai murit fara lumanare ci daca ai murit nespovedit si neimpartasit.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ