Share

Persoanele care mănâncă cu trei ore înainte de a merge la culcare sunt mai predispuse să dezvolte simptome ale refluxului gastric, care cauzează indigestie, tuse, astm, arsuri la stomac. Cel puțin acestea sunt concluziile la care au ajuns cercetătorii în anul 2015.

Și fizicianul Jamie A. Koufman susține concluziile studiului de mai sus. Acesta spune că mâncatul înainte de culcare, mai ales dacă este vorba despre o masă copioasă, după care nu urmează niciun fel de activitate, avea avea o mulțime de efecte negative asupra sănătății tale.

Citeste si   Care sunt cele mai cuminți femei, în funcție de zodie

„Tabieturile nesănătoase de acest tip pot da peste cap sistemele din corp care se bazează pe procesarea mâncării. Digestia adecvată este critică pentru organism, pentru că pe baza ei ajung substanțele nutritive necesare la organele din corp”, a declarat Koufman.

Corpul uman nu este construit pentru a suporta o masă bogată înainte de culcare. Motivul? Lucrurile sunt destul de logice dacă ne uităm puțin la modul în care se realizează digestia. Adică, poziția verticală a corpului ne permite să digerăm mâncarea, în timp ce gravitația duce conținuturile din stomac în jos, spre intestine.

Citeste si   3 zodii cu suflet pătat. Au făcut numai păcate

Din acest motov persoanele care suferă de arsuri la stomac ar trebui să adopte cu precădere o poziție verticală, altfel acidul se va scurge spre esofag, cauzând astfel apariția refluxului.

Așadar, data viitoare când vrei să mănânci înainte de culcare ține cont că stomacul tău are nevoie de aproximativ trei ore pentru a digera mâncarea. Iar dacă nu ești dipus să aștepți acest interval de timp atunci te poți confrunta cu un somn agitat, indigestie și arsuri la stomac.

Citeste si   Horoscop 23 octombrie. O zodie atrage toate relele din lume. Ghinioane la tot pasul!

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ