Share

Preţurile locuinţelor încep să scadă la nivel national. Tendinţa descendentă resimţită a fost mai redusă decât cea din aprilie, însă aceasta s-a făcut simţită, moderat, în mai multe centre regionale.

Paul Tehutu, Manager TNT Imobiliare:“Nu am găsit tiparul unui trend”

Capitala Moldovei este, după Constanţa, cel de-al doilea centru regional în care indicele Imobiliare.ro a consemnat o evoluţie pozitivă luna trecută: aici este vorba, însă, despre un avans de doar 0,2%, de la 1.063 la 1.065 de euro pe metru pătrat util (după o creştere de 2,5% în aprilie).

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

În ultimele 31 de zile, locuinţele din blocurile vechi ale Iaşiului s-au apreciat cu 0,7%, de la 1.079 la 1.087 de euro pe metru pătrat. Apartamentele nou-construite, pe de altă parte, au consemnat o scădere de 0,2%, de la 1.055 la 1.053 de euro pe metru pătrat util.

Paul Tehutu, Manager TNT Imobiliare: “Deocamdată nu avem date exacte, dar în ultimele câteva luni a fost liniște și pace, nu am putut analiza mare lucru, pentru că și noi am fost închiși. Majoritatea imobiliarelor au rămas listate la același preț. Într-adevăr s-au remarcat câteva corecții de preț la ofertele listate cu vânzare rapidă, dar nu este un factor care să determine tot segmentul, nu este un trend această scădere.

 Dacă vorbim de case și terenuri, prețurile au crescut, dacă vorbim de unele apartamente, prețurile au fost corectate. În prima săptămână, după data de 14 mai, a fost o oarecare cerere pentru cei care au stat în stand-by. Nu aș putea spune că s-a materializat mare lucru, iar acum întrăm iar intr-o zonă de liniște.

E un palier constant. Pe închirieri nu merge nimic, oricum este perioada decazarilor din partea studenților. Clar, până la finalul anului, ar trebui să vedem o corecție a prețurilor, măcar de 10-20%, cel puțin pe unele segmente. Cererea crescută pentru terenuri și case, a făcut ca minim 10% să avem creșteri de prețuri”.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ