Share

Planurile municipalității legate de Cinematograful Republica

„Un alt subiect este legat de o reparație istorică care vizează readucerea titulaturii regionale pentru cinematograful Republica. În săptămânile care au trecut am avut vizite și în cinematograful Victoria. Ca o lecție de istorie foarte sumară pe care ar trebui să o audă  toți tinerii din acest oraș – cinematograful Republica este construit în perioada 1928-1930, ca și mărturie construită. Ne-am gândi că ar fi foarte interesant să readucem rebrenduirea istorică a potențialului istoric tocmai ca un moment de prețuire a celui de-al doilea război mondial și a rezultatului mondial”, a declarat Mihai Chirica, primar Iași.

Cinematograful în momentul de față nu mai are design-ul arhitectural, de aceea se dorește o reconstruire fixă a momentului său și abordarea reabilitării interioare.

Cinematograful Republica va avea altă fațadă, va fi recondiționat și va avea un număr mai mare de locuri, adică 1000. În afară de asta, va exista și o sală destinată spectacolelor.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ