Share

Vladimir Putin a recunoscut că îi place să călătorească. Totodată liderul rus şi-a exprimat regretul că din cauza programului de lucru prea încărcat nu poate să acorde mai multă atenţie obiectivelor istorice şi culturale din ţările pe care le vizitează.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a mărturisit luni într-o întâlnire cu angajaţi ai unei întreprinderi din Celiabinsk (în estul munţilor Urali) că şi-ar dori să călătorească mai mult după încheierea carierei sale politice, potrivit agenţiilor ruse de presă, notează agerpres.ro.

“Astăzi, toate călătoriile mele se reduc la faptul că ajung într-un aeroport, de acolo într-o încăpere, apoi înapoi la aeroport, iată şi întreaga mea călătorie”, a spus Putin, citat de Interfax. “Mi-aş dori desigur un alt mod de a călători, să admir natura, să vizitez obiective istorice”, a adăugat el.

Citeste si   O PERSONALITATE PE ZI: Medicul acad. Laurenţiu Mircea Popescu, fost director general al Institutului ''Victor Babeş''

Întrebat despre visul său, preşedintele Rusiei a spus în glumă că şi-ar dori “să-şi încheie cariera cu succes”. 

Într-un interviu acordat Bloomberg în septembrie, Putin a spus că nu a decis încă dacă va participa la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în termen la 2018. Conform legislaţiei în vigoare, preşedintele ales va dispune de un mandat de şase ani, pâna în 2024. Vladimir Putin are dreptul să candideze pentru un nou mandat, al patrulea la număr dacă se va decide să candideze.

Cu ocazia vizitei în regiunea Uralilor, Vladimir Putin a făcut o escală în oraşul Miass, unde s-a deplasat la Centrul de construcţie a rachetelor “Academicianul V.P. Makeiev”, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti. 

Citeste si   Secretarul de stat al SUA şi negociatorul talibanilor au discutat procesul de pace din Afganistan

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a eschivat să ofere detalii cu privire la vizita lui Putin la acest centru de rachete. “Este vorba de o agendă ce nu este destinată publicului. La fel şi temele incluse pe ordinea de zi a Consiliului Securităţii Rusiei, convocat în legătură cu activităţile specifice ale acestei întreprinderi”, a afirmat Peskov.

Citeste si   UE: Parisul se pronunţă pentru sancţiuni împotriva ţărilor care nu respectă statul de drept

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ