Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că noul ministru al Justiţiei nu va trebui să se mai gândească la emiterea vreunei ordonanţe care să vizeze codurile penale, ci să se ocupe de buna funcţionare a Justiţiei.

Ce spune Dragnea despre emiterea unei ordonanțe care să vizeze codurile penale

Întrebat dacă noul ministru al Justiţiei are ca primă atribuie emiterea ordonanţei care să vizeze codurile penale, Liviu Dragnea a răspuns: “Nu mai e cazul pentru că a început dezbaterea parlamentară.”

Ce trebuie să facă noul ministru al Justiției

“Noul ministru trebuie să rezolve blocajele din ministerul Justiţiei cu privire la iniţierea unor acte normative. Că acesta blocaje au fost din cauza dl. Toader sau nu, nu ştim, dar vedem efectele. Şi să se ocupe de starea bună a Justiţiei din România”.

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, miercuri, decizia luată în şedinţa PSD de retragere a sprijinului politic pentru Tudorel Toader, anunţând că a fost votată în şedinţă demiterea acestuia şi speră că decizia să fie dublată de demisie, anunță Mediafax.

Noua propunere a PSD pentru ministerul Justiţiei este deputatul Eugen Nicolicea.

Social democraţii au fost nemulţuiţi de faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a făcut posibilă aplicarea articolelor din codurile penale care au fost considerate constituţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ