Share

“Raţiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulţi oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poţi să consulţi bazele de date ca să ştii care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a explicat, luni seara, premierul Ludovic Orban, la un post TV.

Citeste si   Miron Mitrea: Victor Ponta o șantajează pe Gabriela Firea, vrea o alianță cu PSD, dar nu va participa la locale în Capitală

Şeful Executivului a precizat că “nu este ceva nou” ca persoanelor care vor să facă o rezervare să li se ceară anumite date de indentificare.

“Îi vom ajuta să înţeleagă (pe patronii de restaurante – n.red.). Toate aceste lucruri o să le clarificăm (datele care vor fi solicitate – n.red.) E nevoie să poţi să identifici persoana, măcar după numărul de telefon, să ştii nume, prenume şi măcar un număr de telefon sau adresa”, a spus Orban.

Citeste si   Școlile ar putea rămâne închise și la toamnă. Guvernul ia în calcul varianta cursurilor ONLINE

Terasele au fost deschise, luni, ca urmare a unei noi relaxări a restricţiilor. Conform legii, reprezentanţii teraselor trebuie să ceară clienţilor date de identificare, iar unii angajaţi au cerut chiar şi CNP-ul celor ce au făcut rezervări. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ