Share

Studenții Facultății de Informatică din Iași de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” au participat la o importantă tabară organizată la Moscova.

Cei trei reprezentanți ai echipei: Valeriu Motroi Cristian, Vintur Alexandru Ionita și Sebastian Buruiana, coordonaţi de Paul Diac au participat timp de 10 zile la concursuri, editoriale şi cursuri prezentate de antrenori.

Citeste si   Mesaj de solidaritate pe zidul din fața Spitalului de Boli Infecțioase din Iași

 În cadul taberei de la Moscova, echipele au participat la un program intens de pregătire pentru concurs.

Au participat la o renumită tabără de programare competitivă de la Moscova şi s-au clasat printre cele mai bune echipe din 27 de ţări.

“A fost destul de greu, ţinând cont că în fiecare zi trebuia să ne trezim de dimineaţă să ne ducem la concursuri, la lecţii şi am avut un program foarte încărcat“, a declarat Valeriu Motroi Cristian.

Citeste si   Tusimul din Judetul Iași este în continuă scădere

Cei trei studenţi de la Facultatea de Informatică din Iaşi, coordonaţi de Paul Diac au întrerupt supremaţia rusească din acest domeniu şi au demonstrat că pot concura de la egal la egal cu cei mai buni din lume. Pe site-urile de specialitate, unde se desfăşoară concursuri virtuale de informatică, România ocupă poziţiile 12 – 13 la nivel mondial.

Citeste si   Congresul Național al Asociației Române Romtransplant Ediția a 11-a, Online via ZOOM 22-26 septembrie, 2020

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ