Share

Cei trei militari care au murit în accidentul produs joi seara, când camionul în care se aflau a căzut într-o râpă, au fost conduşi duminică pe ultimul drum, cu onoruri militare.

Aceștia sunt sublocotenentul Mihai Ionuţ Toma, sublocotenentul George-Emilian Catană şi sublocotenentul Petre Cristian Toader.

Cei trei militari au fost înaintaţi în grad la rang de sublocotentent post-mortem. Mihai Ionuţ Toma a fost condus pe ultimul drum în localitatea Mioarele(jud. Argeş), George-Emilian Catană a fost îngropat în cimitirul din localitatea Lereşti(jud. Argeş), iar Petre Cristian Toader a fost condus, de sute de oameni, pe ultimul drum în Câmpulung (jud. Argeş).

“Cu adâncă durere în suflet îi conducem astăzi pe ultimul lor drum pe sublocotenenţii post-mortem Mihai Ionuţ Toma, George-Emilian Catană şi Petre Cristian Toader. Vestea morţii lor, pe drumul de întoarcere din misiunea executată la Cincu, a căzut ca un trăznet în familiile lor şi printre prietenii şi colegii cei care i-au cunoscut şi apreciat, ca luptători şi ca oameni. În cumplitul accident din Valea Urdii, Armata României a pierdut trei militari de elită, toţi veterani ai teatrelor de operaţii, bărbaţi puternici şi mândri, crescuţi la şcoala aspră a luptătorilor alpini. Asigur familiile celor trei sublocotenenţi că le suntem alături în cumplita suferinţă şi le vom rămâne sprijin, de acum înainte”, a fost mesajul transmis de către ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, familiilor celor trei militari decedaţi.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale a fost postat şi un mesaj al colegilor: ”Rămas bun, dragi camarazi! Astăzi ne luăm rămas bun de la cei trei colegi ai noştri care au decedat în urma accidentului nefericit petrecut pe Valea Urdii”


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ