Share

PSD Iași a decis ca pe lista de candidați la Senat, să fie pe, prima poziție Maricel Popa, liderul organizației locale și fostul Președinte al Consiliului Județean Iași, în timp ce poziția a doua va fi ocupată de medicul Carmen Mihaela Dorobăț, Directorul Spitalului de Boli Infecțioase  ”Sf. Parascheva”din Iași, profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași.

Medicul Carmen Mihaela Dorobăț – peste patru decenii de activitate  în Vaslui și Iași

Absolventă cu media 9.91 a Facultății de Medicină a UMF Iași în 1978, timp de 10 ani, Carmen Mihaela Dorobăț a lucrat ca medic stagier și medic generalist la Vaslui, din 1988, lucrând ca medic secundar la Spitalul de Boli Infecțioase, ca medic specialist din 1991, la același spital.

Doctor în medicină din 1997, medicul Carmen Mihaela Dorobăț a devenit medic primar în 2000, începând cariera universitară, ca lector, iar din 2004, conferențiar, la Facultatea de Medicină Stomatologică. Profesor universitar din 2004, Carmen Mihaela Dorobăț a devenit manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași și a continuat să predea la UMF Iași, până în 2015.

Citeste si   Schimbări în conducerea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Pe cine a numit Nicușor Dan la conducerea instituției

În prezent, pe lângă calitatea de manager,  Carmen Mihaela Dorobăț mai predă cursuri la la  Universitatea ”Apollonia” din Iași, instituție privată de învățământ superior.

PSD Iași poate crește în preferințele electorale ale ieșenilor după dezastrul din această toamnă

PSD Iași a pierdut aproape totul la alegerile locale din 27 septembrie 2020, adică posturile de primar în Iași, președinția Consiliului Județean, precum și majoritățile în aceste instituții.

Strategia PSD Iași este una apropiată de ceea ce se petrece la București. Liderul PSD Marcel Ciolacu știe că domeniul medical va fi unul de maximă importanță de acum încolo, fiindcă pandemia este în plină desfășurare, iar sistemul medical are nevoie de o reform structurală rapidă.

Faptul că la București, medicii celebri Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel vor fi pe listele de parlamentari ai PSD, a determinat conducerea PSD de la Iași, al doilea oraș al țării și Capitala istorică a României să o desemneze pe Carmen Mihaela Dorobăț pe poziția a doua pe lista de la Senat, ca un technocrat în politică.

Citeste si   PREMII la CONCURSUL național de TIC pentru ELEVII Liceului Special MOLDOVA TÂRGU FRUMOS

PSD pare să câștige un avans înainte de startul campaniei electorale, în fața PNL, care a decis să meargă tot pe mâna controversatei Laura Iuliana Scântei ale cărei legături cu Iașul sunt prea puțin cunoscute, în afară de origine și al cărei CV este incomparabil mai sărac decât al medicului Carmen Mihaela Dorobăț.

PSD, cu Marcel Ciolacu și Vasile Dîncu în frunte au decis să renunțe la politicienii controversați pentru a-i mai pune în primele locuri ale listelor de candidați, la nivelul organizațiilor unde PSD a pierdut masiv.

Vocea medicului Carmen Mihaela Dorobăț s-a făcut auzită ca o voce de profesionist, iar Iașul nu a avut soarta județului Suceava la începutul pandemiei, deși populația județului Iași este mai mare decât populația județului Suceava.

Citeste si   Alegeri parlamentare 2020. Câte milioane de români au drept de vot

În fruntea Spitalului de Boli Infecțioase, medicul Carmen Mihaela Dorobăț a reușit să se impună ca un factor autorizat care să determine autoritățile locale și județene să nu repete tragicul scenariu de la Suceva unde a fost nevoie de conducere militară a Spitlaului Județean.

Carmen Mihaela Dorobăț prezintă garanția profesională pentru a putea fi un contracandidat serios, pe viitor, pentru Mihai Chirica și Costel Alexe care nu se pot lăuda cu alte performanțe profesionale, decât acelea că au avut contracte cu statul și au avut funcții publice.

Astfel, cu medicul Carmen Mihaela Dorobăț, PSD speră să reușească o revenire în această iarnă, mizând pe ”cartea medicală”, ceea ce PNL nu a făcut și nu arată că va face, date fiind scandalurile politice din PNL din aceste zile, dominate de creșterea masivă a îmbolnăvirilor, fapt ce poate avea consecințe grave dacă situația scapă de sub control.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ