Share

Chestorul general Anghel Andreescu a explicat, în cadrul unui interviu oferit televiziunii sindicatului „ProLex”, că, în curând, românii vor ajunge minoritari în ţara lor. „Noi, România, din peste 23 de milioane de locuitori, cât aveam în 1990 şi recensământul din 1992 şi 20 de milioane în 2012, noi vom avea în 2035, după datele pe care le am, semioficiale, chiar mai puţin de 13 milioane. Vom fi minoritari în propria ţară, cu toate consecinţele negative. Probabil romii (vor asigura majoritatea – n.r.)”, a explicat generalul, pentru ProLex.tv.

Generalul de brigadă dr. Anghel Andreescu a fost, între anii 1990-1997, șef de stat major la Centrul de Studii Postuniversitare al Ministerului Administrației și Internelor. La data de 3 ianuarie 1997, după ce a absolvit cursul postuniversitar de științe penale și a obținut titlul de Doctor în Științe Militare, colonelul dr. Anghel Andreescu a fost numit comandant al Brigăzii 11 Mobile de Jandarmi București.

Citeste si   Nucleul politic Mihai Chirica-Costel Alexe vrea alianță politică pentru majorități în Consiliul Local și Consiliul Județean cu USR-PLUS și PMP

Colonelul de jandarmi Anghel Andreescu a fost avansat la gradul de general de brigadă (cu o stea) la 27 noiembrie 1997. La data de 4 mai 1998, generalul de brigadă dr. Anghel Andreescu a fost numit în funcția de director al Serviciului de Protecție și Pază (SPP). A fost eliberat din această funcție prin decret prezidențial la 21 ianuarie 1999.

Citeste si   Cosette CHICHIRĂU refuză orice asociere cu Mihai CHIRICĂ! Cosette CHICHIRĂU: „O alianță cu pesedistul Mihai Chirica este exclusă!”

Vom fi minoritari în propria ţară, cu toate consecinţele negative

În timpul Mineriadei din ianuarie 1999, deoarece generalul Stan Stângaciu nu reușise să elaboreze un plan de acțiune care să oprească la Costești înaintarea minerilor lui Miron Cozma, generalul Anghel Andreescu a fost numit în funcția de comandant al Jandarmeriei Române (1999-2001) pentru a gestiona acest moment de criză.

Astfel, el a devenit cunoscut prin faptul că în calitate de șef al Jandarmeriei Române, a reușit sa blocheze marșul minerilor spre București, în celebra bătălie de la Stoenești. La data de 20 ianuarie 2005, chestorul șef de poliție Anghel Andreescu a fost numit în funcția de secretar de stat, șeful Departamentului Ordine și Siguranță Publică din Ministerul Administrației și Internelor. I s-a acordat gradul profesional de chestor general de poliție (cel mai înalt grad din ierarhia Poliției Române, echivalent cu cel militar de general cu 4 stele) la 31 ianuarie 2006. Pe 17 martie 2009 a fost eliberat din funcție, la cerere sa.

Citeste si   Cursurile „FAȚĂ ÎN FAȚĂ” au fost SUSPENDATE în mai multe UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT IEȘENE!

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ