Share

Toți copiii din Iași și nu numai vor beneficia de cele mai moderne condiții de tratament și de cazare la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Sfânta Maria din Iași.

Ultimul pas, semnarea contractului de 121 de milioane de lei, va fi făcut chiar luna viitoare.

”În fiecare an peste 45.000 de copii sunt tratați aici. Pentru ei în acest mandat avem 2 obiective deja realizate:

1. Noul aparat de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) a fost dat în folosinţă.

2. Noul Centru de expertiză pentru boli rare primește permanent pacienți.

Toți copiii cu boli rare se pot trata gratuit la Iași. Centrul oferă asistență medical înalt specializată, are o parte de diagnostic și una de tratament chiar și în domeniile medicale unde expertiza este insuficientă.

Sunt medici de diferite specialități ce oferă o abordare multidisciplinară fără a mai fi nevoie ca pacienții să meargă de la un spital la altul. Medicația pentru bolile rare, adesea greu de găsit și foarte scumpă, este oferită gratuit pentru toți copiii, a declarat deputatul Tudor Ciuhodaru.

Mai era necesară și reabilitarea și modernizarea întregului spital, de la instalațiile electrice și cele sanitare până la condiții hoteliere adecvate. Începe în curând. Un pic mai bine pentru toți copiii României.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ