Share

Cel putin 9 persoane au murit, iar alte 25 sunt date disparute dupa ce hala in care se desfasura evenimentul a luat foc. Asemanarea cu ceea ce s-a intamplat in clubul Colectiv este la fel de sumbra, informeaza protv.ro

Martorii vorbesc despre o lupta pe viata si pe moarte intre cei care se aflau in club, pentru a iesi din flacari. Autoritatile spun ca este posibil ca numarul mortilor sa ajunga la cateva zeci.

incendiu-club-california-2

Flacarile au izbucnit vineri la ora locala 23 si 30 de minute. La fel ca si in clubul Colectiv, locul unde s-a produs tragedia era o hala, transformata de cativa artisti locali in studiouri, unde uneori aveau loc si concerte. Se pare ca Incinta, care avea doua etaje, nu era dotata cu stingatoare si iesiri de urgenta. In plus, in interior se aflau numeroase obiecte nefolosite care au facut calocul sa arate ca un adevarat labirint.

Citeste si   Premiul Saharov al Parlamentului European, 'o recompensă pentru poporul belarus', susţine lidera opoziţiei

“La etajul al doilea exista o scara care, se pare ca era facuta din paleti, iar majoritatea victimelor au fost gasite acolo, la etajul al doilea”, spune un oficial din politie.

incendiu-california-club

Cei care au reusit sa se salveze au declarat ca un fum negru a cuprins cladirea si in panica creata cu greu au gasit iesirea. “Am incercat sa ne dam seama de unde vine fumul si apoi am vazut ca focul era in undeva in coltul din stanga al cladirii . am inceput sa tipam si am incercat sa ii scoatem pe ceilalti afara, insa nu ama vut foarte mult timp pentru ca flacarile au cuprins totul intr-un timp scurt.”

Nu se stie exact numarul participantilor la concert

Nu se stie exact numarul participantilor la concert, insa cel mai probabil au fost peste 100, cei mai multi tineri. Pompierii cauta si acum trupurile celor disparuti, pentru ca la fata locului au ajuns rude si prieteni ale tinerilor care au anuntat ca merg la concert si de la momentul dezastrului nu au mai dat nici un semn.

Citeste si   4.902 cazuri NOI de PERSOANE infectate cu SARS – CoV - 2 la nivelul ROMÂNIEI

61851310

Autoritatile locale din Oakland au aflat abia acum ca hala era locuita si ca nu exista nici un permis de rezidenta pe adresa respectiva. Ar fi existat niste cereri de verificari pentru cladirea respectiva, formulate chiar cu cateva zile inainte de tragedie insa nimeni nu luase nicio masura. Cauzele incendiului sunt deocamdata necunoscute. Bilantul victimelor este asteptat sa creasca pana la cel putin 40 de morti.

Citeste si   SUA autorizează pe deplin antiviralul Remdesivir împotriva COVID-19

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ