Share

Centenarul Marii Uniri va fi sărbătorit, în perioada 15 – 17 mai, în Israel, la Tel Aviv, de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi”, o instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, şi Uniunea Evreilor Originari din România (AMIR) vor organiza în 16 mai, la Tel Aviv, la Sala Zionist of America, o conferinţă despre rolul comunităţii evreilor originari din România în Israel şi despre demersurile pe care le fac pentru păstrarea şi promovarea culturii româneşti cu prilejul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Citeste si   Comuna TOMEȘTI va avea, până la sfârșitul anului 2021, DISPENSARE MEDICALE în toate localitățile

În cadrul evenimentului, personalităţi din România şi Israel, precum Adrian Cioflanc, Yachanan Ron Singer, Dan Koren şi Oana Habor, vor susţine prelegeri despre importanţa celebrării Centenarului Marii Uniri.

Conferinţa ştiinţifică va fi urmată de un spectacol de muzică românească, susţinut de interpreţii Dinu Iancu Sălăjanu şi Ilie Caraş.

În cadrul proiectului se va semna şi un acord de înfrăţire între municipiul Iaşi şi oraşul Haifa. În acest sens, o delegaţie de la Iaşi se va deplasa în Israel.

Potrivit comunicatului, “România din Israel” este un proiect care vizează cultivarea sentimentului de apartenenţă la cultura română şi al simţului de unitate ale comunităţii de evrei originari din România, Basarabia şi nordul Bucovinei.

Citeste si   ACUZAȚII de FURT la USR IAȘI! Nimeni nu s-ar fi AȘTEPTAT la un astfel de COMPORTAMENT din partea deputatului Cosette CHICHIRĂU

Proiectul se încadrează în Programul Strategic – Spaţiul Cultural Românesc Comun – Centenar Marea Unire 1918-2018 al Institutului “Euxodiu Hurmuzachi”, se mai arată în comunicat


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ