Share

Expoziția “Marea Unire prin ochii presei de la 1918” a ajuns la Palas Mall IAȘI

După un periplu desfășurat pe parcursul a două luni de zile această expoziție cu caracter inedit atât la nivel local cât și național poposește în cea de-a patra locație.

Expoziția a fost prezentă la Muzeul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei cu binecuvântarea IPS Mitropolit Teofan cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Ulterior, în contextul sărbătorilor Iașului, expoziția a fost vernisată la Palatul Culturii.

Cea de-a treia locație a fost una în care mesajele, invitații și mai ales publicul a fost unul din zona educației ieșene. În acest cadru, acest proiect cultural a fost prezentat studenților ieșeni, cu sprijinul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași în sala Pașilor Pierduți. Evenimentul a fost în mod fericit contextualizat de Zilele Universității Tehnice organizate pe parcursul lunii octombrie.

Și iată că acum, în ajunul Zilei Naționale a României, acest proiect reprezentativ pentru presa românească de acum 100 de ani, dar și de astăzi, ajunge să fie prezentată ieșenilor într-un cadru mult mai larg și pregătit pe deplin pentru o dublă sărbătoare: cea a zilei de Stat a României și apropierea sărbătorilor de iarnă.

Organizatorii, în speță Asociația Comunicarea Socială alături de Primăria Municipiului Iași ține să mulțumească reprezentanților ansamblului PALAS IAȘI pentru faptul că au pus cu amabilitate la dispoziție spațiul necesar prezentării Expoziției de fotografie “Marea Unire prin ochii presei de la 1918”.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 1 decembrie începând cu ora 17.00 și va putea fi vizitată până pe data de 6 decembrie

Prin proiect au fost realizate 12 panouri care, prezintă sub forma unei expoziții, 12 momente din realizarea actului Marii Uniri.

Reamintim cititorilor faptul că Asociatia Comunicare Sociala în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Complexul Muzeal Moldova Iași, PALAS Iasi desfășoară în perioada 05 octombrie 2018 – 01 ianuarie 2019 proiectul, Iasi Centenar: „Marea Unire prin ochii presei de la 1918”.

După cum am mai menționat anterior, galeria a mai fost prezentată la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, în perioada 05 – 12 octombrie, la Palatul Culturii între 12 – 22 octombrie și la Sala Pașilor Pierduți în perioada 22 octombrie.

În perioada 6 decembrie – 14 decembrie expoziția va fi prezentată la UMF Iași, iar în intervalul 14 decembrie – 1 ianuarie 2019 la Primăria Iași.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ