Share

Centrala de termoficare a Sucevei este în pericol de a fi închisă în plină iarnă din cauza piedicilor puse la nivel guvernamental

Centrala de termoficare a Sucevei, cea mai mare investiție privată făcută în municipiu, care alimentează cu căldură şi apă caldă 60.000 de clienţi din 20.000 de locuinţe, plus alte 2.000 de firme și instituții bugetare, este la un pas de închidere, din cauza piedicilor puse la nivel guvernamental, scrie monitorulsv.ro.

“DIN MOTIVE CARE NU SUNT IMPUTABILE COMPANIEI NOASTRE, ASTĂZI, 02.02.2018,  SUNTEM ÎN FAȚA UNUI BLOCAJ INSTITUȚIONAL GENERAT DE ÎNTÂRZIEREA CU APROAPE 18 LUNI A ALOCĂRII PACHETULUI DE CERTIFICATE VERZI DESTINAT CENTRALEI DE LA SUCEAVA. BIOENERGY SA FACE APEL LA TOȚI FACTORII DE DECIZIE DIN CADRUL ADMINISTRAȚIEI PUBLICE LOCALE ȘI CENTRALE SĂ SPRIJINE DEMERSURILE LEGALE DECLANȘATE DE NOI PENTRU DEPĂȘIREA BLOCAJULUI CARE PUNE ÎN PERICOL CONFORTUL A ZECI DE MII DE SUCEVENI”, A ANUNȚAT CONDUCEREA COMPANIEI.

Respectivul blocaj poate cauza sistarea alimentării cu energie electrică și gaze, precum și a livrărilor de biomasă făcute de către furnizorii Bioenergy, ducând la imposibilitatea de a furniza apă caldă și căldură, până la remedierea situației.

“BIONERGY SA ATRAGE ATENȚIA TUTUROR FACTORILOR DE DECIZIE CĂ ÎN ABSENȚA IDENTIFICĂRII UNOR SOLUŢII URGENTE PENTRU DEBLOCAREA PACHETULUI DE CERTIFICATE VERZI NECESARE FUNCȚIONĂRII, RISCUL OPRIRII INSTALAȚIILOR CARE LIVREAZĂ APĂ CALDĂ ȘI CĂLDURĂ PENTRU TOȚI CLIENȚII DIN REȚEA DEVINE IMINENT”, A MAI TRANSMIS CONDUCEREA COMPANIEI.

Bioenergy consumă anual circa 150.000 tone de biomasă, a căror valoare de piață depăşeşte 12 milioane de euro.

Investiţia în centrala în cogenerare pe biomasă din Suceava s-a ridicat la aproape 90 milioane de euro, fiind realizată de Bioenergy exclusiv din fonduri private.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Prețul energiei termice livrată sucevenilor de Bionenergy este cel mai mic din România -116 lei/Gcal – dar pierderile rezultate în urma utilizării rețelelor publice de termoficare urcă costul acestui serviciu la 240 de lei/Gcal.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ