Share

Centrele rezidențiale vechi, de dimensiuni mari, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași vor fi înlocuite cu case de tip familial, în care condițiile de trai vor fi asemenea celor dintr-o familie.

Clădirile în care acestea funcționează acum vor fi reabilitate și transformate în centre de zi care vor asigura servicii de asistență socială la standarde moderne

Au fost aprobate spre finanțare proiectele privind închiderea centrelor rezidențiale Bucium și C.A. Rosetti.

Astfel, prin intermediul a două proiecte de închidere a Centrului de Servicii Sociale Bucium vor fi construite 4 case de tip familial în comuna Miroslava. Imobilul în care funcționează acum sala de sport a centrului va fi reabilitat și modernizat, aici înființându-se un centru de zi.

Citeste si   Vești bune pentru ELEVII din Coada Stâncii! REABILITAREA și MODERNIZAREA școlii va fi FINALIZATĂ la sfârșitul acestui AN

Valoarea totală a celor două contracte de finanțare este de 7,2 milioande lei, termenul limită al acestora fiind luna februarie 2022.

În cadrul proiectului ”Închiderea Centrului Rezidențial ”C.A.Rosetti”-LOT 2” vor fi construite a două case de tip familial (una în comuna Miroslava și una în municipiul Iași).
Clădirea fostului centru destinat victimelor violenței domestice va fi reabilitată și transformată în centru de zi.

Valoarea proiectului este de 5.154.848,07 lei.

Finanțarea proiectelor este asigurată în cadrul programului Operațional Regional 2014 – 2020 Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi socială, obiectiv specific – creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ