Inaugurarea Centrului de Limbi Moderne și Integrare Culturală ”Grigore T. Popa”

Săptămâna aceasta, a avut loc inaugurarea Centrului de Limbi Moderne și Integrare Culturală a Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa”.

Locația este o veche casă boierească – Casa Milescu de pe strada Săulescu nr. 4, clădire care a trecut printr-un proces complex de consolidare și modernizare.

La eveniment au participat membri ai conducerii Universității, oficialități, personalități culturale, cadre didactice atât de la UMF Iași, cât și de la celelalte universități ieșene, studenți români și străini și reprezentanți ai mass-media.

Prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, a ținut să mulțumească vechii conduceri a universității care a inițiat acest proiect, respectiv prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae

Acesta a subliniat că „a fost un proiect interesant, la care universitatea a participat nu numai material, ci și cu sufletul, pentru că realizăm două lucruri: obținerea unor spații destinate unor activități didactice pentru universitate, iar în al doilea rând și foarte important – redarea acestei importante clădiri patrimoniului orașului Iași.

Este o clădire care încearcă să îmbine aspectele preexistente cu elementele moderne, care conferă condiții deosebite pentru desfășurarea unui act didactic de înaltă calitate”.

Conf. univ. dr. Daniela Druguș, directorul general al UMF Iași, a făcut o scurtă prezentare a acestui proiect care face parte din Strategia de dezvoltare pe termen mediu „UMF 2020”: „Ne aflăm în fața unei clădiri speciale, unei clădiri monument istoric, unde a fost înființat primul laborator de Chimie al Facultății de Medicină, o clădire monument care astăzi vrem să ne faceți bucuria de a o vizita.

În ciuda unei lucrări ample de consolidare, de extindere, de modernizare, de dotare, s-a reușit păstrarea caracterului unic de monument istoric

Știu că în ziua de astăzi toate informațiile astea reci care țin de valoarea investiției – suprafețe, tehnologii, sunt mult mai atractive, dar aș vrea astăzi să nu picăm în această capcană.

Aș vrea astăzi să simțim spiritul acestei clădiri, care e a opta clădire monument istoric a Universității de Medicină, monumente pe care Universitatea a ales să le păstreze, să le restaureze și să le predea generației următoare, celor care duc în toată lumea numele Universității și al acestui oraș.

Nu este întâmplătoare reunirea în acest loc a direcţiei de studiu a limbilor moderne alături de istoria medicinei, complementar cu centrul de consiliere şi orientare profesională, şi desăvârşită cu centrul de reuşită universitară.

Au menirea de a lucra cu toţi studenţii noştri, internaţionali dar şi români, pentru integrare culturală, pentru învăţare uşoară, susţinuţi şi consiliaţi pentru a le facilita adaptarea şi stimulându-i către competiţie prin proiectele Centrului de reuşită universitară.”, a punctat conf. univ. dr. Daniela Druguș pentru news.umfiasi.ro.

În cadrul ceremoniei, conducerea universității a oferit diplome de excelență celor care au contribuit la realizarea acestui proiect

Printre aceștia domnului Mihai Chirica, primarul Iașului, doamnei prof. univ.dr. Anca Colibaba – coordonatoarea activității didactice a disciplinei Limbi Moderne și Limba Română ca Limbă Străină, doamnei conf. univ. dr. Claudia Dinu – responsabil al Centrului de Reușită Universitară (CRU) și doamnei prof. univ. dr. Dana Barancoordonatoarea activității didactice a disciplinei Istoria Medicinei.

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ