Share

În data de 2 septembrie s-a organizat o conferință de presă la Centrul de Simulare al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa„ din Iași.

 În cadrul acestui eveniment au discutat directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei și Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa„ din Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu.

Proiectul se va finaliza până la finalul anului curent

Întrebat de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași„ despre importanța proiectului Centrului de Simulare, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa„ din Iași, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a declarat:

”Este un proiect foarte important pentru noi mai ales în condițiile actuale de pandemie. Luăm în calcul și faptul că noi un semestru întreg ne-am desfășurat activitatea online ceea ce este total atipic pentru facultățile și universitățile care au acest specific. La noi, începând din anul trei de facultate, studenții trebuie să aibă contact cu spitalul.

Centrul de simulare își propune să facă și să aibă niște echipamente care să creeze o simulare a actului medical pe diverse specialități. Aici vor avea acces atât studenții cât și medicii rezidenți în funcție de nivelul despre care se vorbește. Pentru noi este foarte important că am opținut finanțarea în urma unei competiții, am obținut finanțarea pentru Programul Regional din fonduri europene nerambursabile.

Am obținut această finanțare ce a acoperit mai mult de jumătate din suma investită care a fost de aproximativ 6,7 milioane de euro. Clădirea, refacerea clădirii și echipamentele au fost obținute prin Programul Operațional Regional. Sperăm să  finalizăm acest proiect în cât mai scut timp și să reușim să inaugurăm până la finalul acestui an”

Datorită fondurilor nerambursabile obținute de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa„ din Iași, mai mult de jumătate din suma proiectului Centrului de Simulare a fost acoperită de Uniunea Europeană.

Citeste si   Mihai CHIRICA își dă arama pe FAȚĂ, uitând că nu mai este la PSD: începe să-și critice OMOLOGUL liberal de la CLUJ și vrea ”Cerbul de Aur” la IAȘI

Acest centru în care vor face practică studenții și doctoranzii este echipat pe diverse specializări astfel încât să creeze o simulare a actului medical.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ