Centrul Iaşului a fost blocat de peste 200 de taximetrişti şi de reprezentanţi ai firmelor de taxi, care au blocat circulaţia, din cauza firmelor de tip Uber, Clever Go, Taxify

Protestul a avut loc miercuri, în intervalul orar 10:00 – 13:00, pe strada Anastasie Panu. După spusele taximetriştilor, aceste firme, nu circulă conform legii, iar autorităţile, nu acţionează în consecinţă.

Citeste si   DOUĂ noi DECESE în România pe fondul pandemiei de CORONAVIRUS! Numărul la NIVEL național a AJUNS la 148

Din situaţia nu se va rezolva, taximetriştii susţin că mai urmează un protest şi în cursul săptămânii viitoare, dacă nu se vor lua măsuri.

Mircea Manolache, preşedintele COTAR, acuză că platformele de ride-sharing, ar face evaziune fiscală.

„La nivel naţional, sunt 15.000 de utilizatori. Asta ar însemna aproape un milion de euro încasări zilnice. Ştim cu toţii că orice agent economic care acţionează pe raza judeţului sau a ţării este nevoit să plătească TVA, impozit pe profit, carte de muncă şi toate celelalte taxe care sunt prevăzute în Ordonanţa 49. Cu alte cuvinte, cam 60% din încasări, ar trebui să meargă în bugetul local, bugetul central”, a spus Mircea Manolache.

Citeste si   Pe teritoriul României, au fost CONFIRMATE 3864 de cazuri de persoane INFECTATE cu virusul COVID – 19

Municipalitatea a aprobat solicitarea Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România – Filiala Iași (COTAR) și a Camerei Naționale a Taximetriștilor din România (CNTR), de a organiza o acțiune de protest.

Conducerea primăriei, afirmă că potrivit legislaţiei în vigoare, şoferii companiilor de ride-sharing, trebuiau să obţină certificările necesare de la ARR, pentru a practica activităţi de transport în regim de închiriere, până la data de 1 noiembrie 2019, însă acest termen a fost prelungit până la 1 februarie 2020.

Citeste si   ACȚIUNI ale POLIȚIEI ieșene pentru SIGURANȚA cetățenilor