ideall.ro

Un număr de aproximativ 400 de autoturisme au blocat în această dimineaţă strada Palat, din Podu Roş până la Hala Centrală

Protestul vine ca urmare a presiunilor puse de către transportatorii autorizaţi pentru introducerea într-o aşa-zisă “legalitate” a celor de la Uber şi Taxify. Conflictul a izbucnit după ce operatorii de taximetrie menţionaţi şi-au manifestat dorinţa de a intra şi pe piaţa ieşeană, după ce au înregistrat succes în Bucureşti, Timişoara si Cluj-Napoca.

Aşa cum era de aşteptat, cel mai vocal participant a fost nimeni altul decât Mircea Manolache, preşedintele COTAR Iasi şi patronul Parma Taxi

Manolache şi-a inceput discursul prin a se autoproclama drept unul dintre stâlpii ce au stat

Protest taximetristi ieseni
Protestul taximetristilor ieseni

la baza dezvoltării oraşului şi prin a lăuda calitatea serviciilor oferite: “Dragi taximetrişti, suntem un tot. Colegi, noi suntem cu cele mai noi, cele mai moderne şi curate maşini din ţară, iar voi sunteţi curaţi prin prezenţa voastră!”.

sensodays.ro

Ulterior a lansat un set de acuzaţii la adresa unui ziar local. A afirmat, fără vreo justificare pertinentă, că acesta ar conlucra cu cei de la Uber, profitând şi de suportul unui număr ridicat de ieşeni, membri ai unui grup din cadrul unei reţele de socializare.

Imediat după atacurile furibunde la adresa celor ce susţin intrarea în piaţa serviciilor de taximetrie locală a celor de la Uber si Taxify, Mircea Manolache a oferit cuvântul şi altor participanţi la protest. Respectivii au insistat asupra menţinerii serviciilor taximetriştilor ieşeni, cât şi a suplimentării locurilor de parcare şi îmbunătăţirii condiţiilor de transport în comun.

Mitingul este organizat de către Camera Naţională a Taximetriştilor din România, Filiala din Iaşi. Acesta va continua şi astăzi, 14 februarie, intervalul anunţat fiind 09:00 – 15:00, tot în zona străzii Palat.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ