Share

Traversăm o perioadă de distanțare socială și suntem conștienți de nevoia de suport emoțional pe care beneficiarii noștrii o pot avea

Pe parcursul vacanței de primăvară a elevilor, în intervalul 6 – 21 aprilie 2020, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași este în continuare alături de beneficiarii săi, elevi, părinți și profesori, propunând o serie de servicii de susținere precum și resurse on-line de asistență psihopedagogică.

Traversăm o perioadă de distanțare socială și suntem conștienți de nevoia de suport emoțional pe care beneficiarii noștrii o pot avea. Astfel, vom continua să sprijinim copiii, părinții, profesorii și vom fi doar la un click/touch distanță de cei care au nevoie de sprijin și recomandări care îi pot ajuta să treacă mai ușor peste noile provocări pe care le presupune situația actuală.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD Iași: „Guvernarea social-democrată înseamnă o Românie DEZVOLTATĂ pentru toți românii!”

Cum putem ajuta copilul sau adolescentul să-și descopere logica interioară a emoțiilor și să se simtă confortabil cu propriile trăiri? Cum scăpăm de frică? Cum să facem pace cu anxietatea? Cum ne adaptăm la schimbare? Cum facem față pierderilor actuale? Cum re-creem microuniversul personal? Cum să trăim (mai) armonios într-o familie multi-generațională?  Ce putem face noi pentru salvatorii de vieți? – sunt doar o parte dintre interogațiile generate de situația actuală.

Citeste si   Doctorandă a USAMV IAȘI oferă CONSULTANȚĂ personalizată online micilor FERMIERI

Copiii și adolescenții reacționează, parțial, în concordanță cu ceea ce văd la adulții din jurul lor. Când părinții, profesorii, specialiștii se raportează la epidemie fiind calmi și încrezători, pot oferi cel mai bun sprijin copiilor/tinerilor. Ceea ce facem acum chiar contează!

Pe adresa de email cjraeiasi@yahoo.com pot fi solicitate în continuare informații sau intervenții psihopedagogice on-line

În această perioadă în atenția profesorilor consilieri școlari/ profesorilor logopezi din Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași rămân recomandările ce vizează: responsabilitatea personală, autodisciplina, cultivarea emoțiilor pozitive, cultivarea caracterului, solidaritatea, păstrarea rutinelor zilnice, perseverența în proiecte personale, valorificarea timpului petrecut împreună în armonie.

Citeste si   Mandat de EXECUTARE a PEDEPSEI ÎNCHISORII, pus în aplicare de către polițiștii IEȘENI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ