Anturaj special al Primarului comunei Ion Neculce, Gheorghe VĂLEANU

În 10 octombrie a.c., firmei MOBILIS SRL i-a fost atribuit de către Primăria Ion Neculce în valoare de 409447.48 RON. Obiectul contractului vizează proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul de investiții ”MODERNIZARE ILUMINAT STRADAL IN COMUNA ION NECULCE, JUDEȚUL IASI”.

Este o ușoară schimbare de registru pentru MOBILIS SRL! Reamintim faptul că MOBILIS și-a consolidat poziția în piață desfășurând activități în “curtea” instituțiilor de forță din România.

În acest context, ar fi interesant de știut cum a devenit Primăria Ion Neculce o recomandare pentru Mobilis?!

Despre MOBILIS SRL și acționarul majoritar al acestei firme, Liviu Vasilică

Cu 88%, Vasilica controlează practic firma al cărei obiect de activitate îl constituie telecomunicatiile prin satelit.

În MOBILIS SRL, Vasilica îl are drept asociat minoritar pe CHIRILĂ CONSTANTIN cu 12%. Chirila este domiciliat în București, sectorul II. Pe vremuri, atât Chirila cât și Vasilică au fost asociați în NORD EST COMMUNICATIONS S.A. alături de fondatorii Ziarului de Iași: Alexandru Lăzescu, Radu Dan, dar și cu nume grele precum Cezar Caluschi.

Mobilis atingea o cifră de afaceri la nivelul anului 2010 de aproximativ 116 milioane ron. Contractele acestei firme sunt în principal cele cu statul. Marile contracte sunt prestate în relația cu instituții de forță ale statului român.

În august 2017, Mobilis a încheiat un contract în valoare de 465.298 ron cu Unitatea Militara 02550 Bucuresti. Această unitate militară din cadrul Ministerului Apărării este de fapt Departamentul pentru Armamente.

Mobilis a câștigat un contract în valoare de 66.000 ron, tot în 2017, cu Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz S.A.

În Decembrie 2016, Mobilis a încheiat cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale – U.M. 0328 BUCURESTI un contract de 819.438 RON.

În aceeași lună Mobilis a mai semnat cu: U.M. 0451 Deva, UNITATEA MILITARA 0326 ZALAU, UNITATEA MILITARA 0565 BISTRITA, U. M. 0242 BRAILA, INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDETEAN GALATI, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Neamt, U.M. 0437 ARAD, INSPECTORATUL JUDETEAN DE JANDARMI TELEORMAN, INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDETEAN BOTOSANI.

Lista este lungă!

Vasilică a demonstrat că există și ieșeni foarte influenți la București. Și nu oriunde, ci în domeniul de activitate al instituțiilor de forță.

Ceea ce este ciudat e faptul că Vasilică, prin MOBILIS SRL, a schimbat registrul luând un contract la o primărie comunală, în domeniul iluminatului public, ce-i drept foarte bănos.

Contracte ale MOBILIS SRL în 2018

În 09.10.2018, Mobilis a contractat la Unitatea Militara 0908 din IASI, lucrări efectuate la Radioreleu (Link PTP) în valoare de 10790 RON. Lucrările cuprind:

– Echipament split;
– Antena integrata cu dubla polarizare;
– Tehnologie NLOS;
– Banda de frecventa: 5.4700-5.725 GHz;

Componenta complet:
– IDU (Indoor Unit) – 2 cpl.;
– ODU (Outdoor Unit) – 2 cpl.;
– materiale de instalare pentru ODU – 1 set.

Lucrări similare au fost efectuate de către MOBILIS la Radiorelee (Link PTP) în:

  • București, Unitatea Militara 0596  în valoare de 10924.13 RON
  • INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDETEAN VASLUI, în valoare de 10750 RON
  • Unitatea Militara 0391 Brasov, 10795 RON
  • U.M. 0965 Focsani, 10901 RON
  • U. M. 0242 BRAILA, 10924.13 RON

Referitor la activitatea lui Gheorghe VĂLEANU, Primarului comunei Ion Neculce, vom reveni cu detalii suplimentare în materialele viitoare.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

LĂSAȚI UN MESAJ