Share

Barbatul a fost reţinut, iar ulterior arestat preventiv

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Urbană Iaşi au identificat cu operativitate, un bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de tentativă de tâlhărie. Acesta a fost reţinut, iar ulterior arestat preventiv.

 La data de 6 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Urbană Iaşi au identificat, la scurt timp de la sesizare, un bărbat, de 54 ani, bănuit că ar fi încercat să pătrundă în incinta unui chioşc, din mun. Iaşi şi ar fi ameninţat vânzătoarea să-i dea cei 15 lei ce se aflau pe tejghea, într-un bol.

În baza probatoriului administrat în cauză, la aceeaşi dată, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

La data de 7 iunie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care a dispus prezentarea sa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria Iaşi a admis propunerea Parchetului şi a emis mandat de arestare preventive pe numele bărbatului pentru 30 de zile. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt.

Bilantul activitatii politistilor rutieri in ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, adică la data de 7 iunie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pentru siguranţa participanţilor la trafic. Deşi, încă dinaintea începerii minivacanţei de Rusalii au fost transmise recomandări conducătorilor auto şi pietonilor, privind necesitatea respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea abaterilor rutiere, nu toţi participanţii la trafic au ales calea cea dreaptă. Astfel, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice sancţiuni contravenţionale şi să constate infracţiuni în acest domeniu.Depinde doar noi, participanţii la trafic să creăm un climat de siguranţă rutieră, prin respectarea legislaţiei în vigoare, privind circulaţia pe dumurile publice.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Exemple semnificative:

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Ciurea au depistat un tânăr, de 20 ani, care conducea un auto, pe D.J.246, pe raza comunei Scânteia, fără a avea permis de conducere şi având numerele de înmatriculare provizorii expirate. Acesta a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, astfel că s-a impus urmărirea sa pe parcursul a 7 km, pe raza a trei localități. Tânărul a fost condus la sediul poliţiei pentru cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză, a fost reţinut pentru 24 de ore. Cercetările continuă sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar tânărul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

 

Poliţiştii rutieri efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi refuz de recoltare probe biologice. Un bărbat, de 36 ani, în timp ce ar fi condus un auto pe DC 28, în localitatea Proselnici, din judeţul Iaşi, ar fi pierdut controlul asupra
direcţiei de mers, ar fi pătruns pe sensul opus de mers și ar fi accidentat ușor o femeie. După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto ar fi părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.
Conducătorul auto a fost depistat ulterior de poliţişti. Acesta a refuzat atât testarea alcoolscopică cât şi recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

 

La aceeași dată, în jurul orei 17:00, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Miroslava, împreună cu un echipaj din cadrul I.J.J. Iaşi au
depistat în trafic, pe raza satului Horpaz, com. Miroslava,
un bărbat, de 41 de ani, care conducea o autoutilitară, deși nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art. 335, alin. 1 din Codul Penal, iar cercetările continuă.

 

Poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au depistat, în jurul orei 22.00, un tânăr, de 22 ani, care conducea un auto, pe D.J. 281 B, în localitatea Belceşti, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevazută şi pedepsită de art. 336, alin. 1 Cod Penal, iar cercetările continuă.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

 

La data de 7 iunie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au acţionat pe raza municipiului Iaşi şi în localitățile din proximitate, pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere, fiind aplicate 48 sancţiuni contravenţionale, dintre care 24 pentru depăşirea regimului legal de viteză, în valoare de peste 15.000 lei. A fost depistat, la controlul radar, un bărbat, din mun. Iaşi, care conducea un auto cu 82 km/h, pe bulevardul Prof. Dimitrie Mangeron din mun. Iaşi. Acesta a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 870 lei si 4 puncte de penalizare.

 

În perioada 05-07 iunie a.c., poliţiştii rutieri de la Tîrgu Frumos au acţionat pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice precum şi a celor care comit abateri generatoare de accidente rutiere. Au fost aplicate 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 74.000 lei, dintre care 79 pentru viteză, 11 pentru defecţiuni tehnice, iar restul pentru alte abateri. Au fost reţinute 18 permise de conducere, toate pentru viteză. În cadrul acţiunii, a fost depistat un tânăr, din judeţul Neamţ, care a condus un auto pe DN 28 A, pe raza comunei Costeşti, cu viteza de 145 km/h, limita legală fiind de 90 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 de lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce.

 


Share

LĂSAȚI UN MESAJ