Share

Din cauza situației generate de pandemia cu noul Coronavirus, ceremonia de absolvire a Universității de Medicină și Farmacie „G.T Popa” s-a desfășurat într-un mod diferit față de anii precedenți. Proaspeții absolvenți vor depune Jurământul lui Hipocrate pe parcursul a patru zile.

Ceremonia de absolvire a fost transmisă live pe canalul de YouTube al universității

Pentru respectarea normelor epidemiologice impuse de autorități, în data de 17 septembrie s-a desfășurat festivitatea de absolvire a specializării „Medicină”. În cursul zilei de astăzi se va desfășura festivitatea de premiere pentru specializările „Medicină dentară” și „Farmacie” urmând ca sâmbătă și duminică să depună jurământul absolvenții de la specializările  „Asistență Medicală Generală, Nutriție și Dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare și Bioinginerie” precum și de la specializările „Medicină” și „Medicină Dentară” cu predare în engleză și franceză.

Citeste si   Tânărul care a DISTRUS 10 MAȘINI în cartierul ALEXANDRU nu deține PERMIS de CONDUCERE

În cadrul ceremoniilor speciale, vor participa 1669 de absolvenți. În data de 17 septembrie au participat doar 480 de viitori medici. Aceștia împreună cu cadrele didactice au respectat reglementările de distanțare socială.

În cadrul ceremoniei de absolvire din data de 17 septembrie rectorul Universității de Medicină și Farmacie „G.T Popa” din Iași prof. univ. dr. Viorel Scripcariu a declarat:

„Dragi absolvenți, înainte de a vă felicita aș vrea să vă doresc să fiți veseli și să nu fiți triști din cauza situației pe care o parcurgem împreună. Am ținut foarte mult ca această ceremonie să aibă loc. Deși ea nu are loc la momentul în care eram obișnuiți să fie, în luna iunie, din cauza condițiilor specifice de la acea perioadă. Dar am ținut foarte mult să putem marca și în acest an depunerea jurământului lui Hipocrate și trecerea voastră dintr-un stadiu al evoluției voastre profesionale în celălalt.

Așadar îmi revine astăzi onoarea și bucuria de a vă invita să primiți în numele universității ultimul salut în calitatea voastră de studenți. Pentru noi, corpul profesoral al universității și de asemenea pentru colegii noștri din serviciul didactic-administrativ este un moment de despărțire, este punctul terminus al unui parcurs educațional pe care l-am finalizat cu succes pentru și împreună cu voi, studenții noștri”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ