Share

Spitalul Regional de la Iași, va fi cea mai MARE investiție cu bani europeni, realizată la Iași

Ieri (21.10.2019), a fost depusă Cererea de Finanțare la Comisia Europeană pentru Spitalul Regional de la Iași.

O spun cu foarte mare bucurie. Astăzi (marți-n.r.) la Ministerul Dezvoltării s-a depus cererea de finanțare pentru Spitalul Regional Iași, săptămâna viitoare se va depune cererea de finanțare pentru Spitalul Regional Cluj, iar la începutul lunii noiembrie cererea de finanțare pentru Spitalul Regional Craiova”, a declarat Sorina PINTEA, Ministrul Sănătății, la Botoșani, unde a participat la o întâlnire electorală cu simpatizanții PSD din Moldova.

Citeste si   Începe TOAMNA cu un OUTFIT NOU! Descoperă COLECȚIILE de sezon în magazinele din PALAS

IAȘUL, este primul, dintre cele trei orașe (Iași, Cluj, Craiova), care va beneficia de un Spital Regional.

Contractul se estimează că va fi semnat până la finalul lunii decembrie 2019.

Proiect în valoare de 500 de milioane EURO

Investiția totală pentru viitorul Spital Regional de Urgență este estimată la 500 de milioane de euro, bani necesari pentru construirea spitalului și ulterior, pentru dotarea cu aparatură medicală.

Citeste si   BULETIN DE PRESĂ 25 septembrie 2020, ora 13.00

Lucrările ar trebui să înceapă cel târziu în anul 2021. Spitalul Regional de Urgență va avea 850 de paturi, 19 săli de operații și va fi ridicat în zona Moara de Vânt, din cartierul Tătărași.

Zona are un potențial semnificativ de dezvoltare și probabil, va deveni cel mai nou și modern cartier din Iași în următorii 10-15 ani.

Citeste si   Radu BOTEZ se vrea primar, însă firmele lui au RUPT bugetul de stat! BOTEZ datorează statului român aproape 3.000.000 RON

De altfel, din acest motiv, unii arhitecți numesc deja viitorul cartier „noul Copou” al Iașului.

Guvernul mai are în plan construirea de spitale la Cluj și Craiova, dar studiile de fezabilitate în cazul acestor unități încă nu au fost finalizate.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ