Share

Ești gamer, niciun joc de pe calculator nu mai are secrete pentru tine, dar din rațiuni de spațiu și de mobilitate, vrei să faci trecerea la un laptop de gaming. Probabil că știi deja, înainte de orice, e vorba de o investiție importantă, dat fiind că vrei să te joci cu toate garanțiile și să te asiguri că laptopul tău va avea viață lungă.

Chiar dacă pare contradictoriu să pui „laptop gaming” și „ieftin” în aceeași construcție, dar trebuie să știi că, după atâția ani, tehnologia a avansat destul de mult, iar competiția dintre producători face să fie posibil: există laptopuri de gaming ieftine.

Grație enormei popularități de care se bucură în prezent acest tip de echipamente, majoritatea fabricanților au inclus în catalogul lor amplu de device-uri și o linie „low cost” de laptopuri de gaming.

În această categorie putem include aproape toate modelele care au un preț (fără reduceri sau oferte) de până în 800 de euro (circa 4000 de lei). Toate laptopurile din această categorie au ceva în comun: majoritatea au 8 GB de RAM, procesoare de patru nuclee, plăci video de gamă medie (GTX 1050 este unul dintre exemple), SSD-uri de dimensiuni reduse (256 GB) etc. Dar tot mai multe laptopuri gaming ieftine au specificații superioare celei de mai sus.

Citeste si   Gabriel HARABAGIU își va continua AFACERILE la vârful Primăriei IAȘI din postura de ADMINISTRATOR PUBLIC al IAȘULUI

Dat fiind că, așa cum spuneam, laptopul de gaming reprezintă o investiție importantă, trebuie să căutăm un echipament care să îndeplinească, în prezent, următoarele cerințe:

  1. Un laptop gaming bun ar trebui să aibă un CPU de 6 nuclee

Chiar dacă momentan, în ziua de azi, un procesor cu patru nuclee este suficient, în curând acesta nu va mai face față noilor jocuri sau noilor update-uri. De aceea, ca minim, ar trebui să luăm în considerare un CPU de șase nuclee, pentru a ne asigura că va avea o viață utilă de lungă durată.

Citeste si   O scădere de 53,5% față de anul TRECUT în structurile de primire TURISTICĂ cu funcțiuni de CAZARE în județul IAȘI

Odată cu sosirea noilor console de nouă generație, la sfârșitul anului, se va produce o creștere exponențială a cerințelor minime și recomandate pentru jocuri. Poate că nu se va întâmpla chiar din primul an, dar vom începe să observăm o scădere a randamentului din al doilea an de viață al device-ului.

Laptop gaming ieftin: oferte (LINK)

Cu un procesor de patru nuclee, ne putem juca, dar nu în mod optim. Să ne amintim ce s-a întâmplat cu trecerea de la CPU-urile cu două nuclee la patru nuclee.

Ce procesor trebuie să cauți? Din fericire, nu trebuie să ne orientăm spre cele mai scumpe, putem porni de la un Ryzen 4 4600H sau de un Core i7 10750H, ambele cu șase nuclee.

  1. 16 GB memorie RAM este noul standard la laptopuri de gaming

Da, e adevărat. În ziua de azi se poate juca perfect și cu 8 GB de RAM, dar revenim din nou la tema schimbării intergeneraționale aduse de Xbox Series X și PS5. Atunci vom avea nevoie de cel puțin 16 GB de RAM, așa că de ce să nu ne orientăm de la început la 16 GB?

Citeste si   Parlamentarii LIBERALI fac scut pentru protejarea AVERILOR ilicite! Senatorul Laura SCÂNTEI, susținătoare în prima LINIE

În epoca Xbox 360 și PS3 ne puteam juca la perfecție cu 2 GB de RAM, iar când au apărut PS4 și Xbox One, a fost o etapă în care am putut juca fără probleme cu 4 GB de RAM, dar încet-încet s-a produs o creștere a cerințelor la 6 GB și, în cele din urmă, la 8 GB.

Deja, în prezent, sunt jocuri care consumă mai mult de 8 GB de RAM și funcționează realmente bine doar cu 12 GB de RAM. Ei, bine, aceeași situație se va întâmpla odată cu Xbox Series X și PS5. Nu vom vedea o creștere radicală a cerințelor de memorie RAM la toate jocurile, dar se va produce gradual și va ajunge la un standard de 16 GB.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ