Share

Gabriel Apreutesei, sau “Cetățeanul Gabriel” a înaintat, în data de 14.09, o petiție prin care se arată nemulțumit de felul în care se desfășoară activitățile de prevenție în grădinița la care învață fetița sa.

Mai exact, acesta invocă Ordinul Comun al MS și MEC nr 548/1494/2020 publicat de MOF partea I 804/01.09.2020 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu viruslui SARS-CoV-2 și ghidul privind măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, în perioada pandemiei Covid-19, raportat la faptul că aceste măsuri au fost luate fară consultarea prealabilă a părinților și consimțământul expres al acestora.

Citeste si   Tribunalul IAȘI clasat pe locul 4 în ierarhia tribunalelor din ROMÂNIA având cel mai mare volum de ACTIVITATE în 2020

După numeroase mesaje controversate postate în mediul online, precum “5G – Controlul minții”, “Dacă un om moare de infarct, contra unei sume de bani se declară cauza morții fiind Coronavirusul”, iată că Gabriel Apreutesei este nemulțumit, din nou, de modalitatea în care s-au luat decizii privind începerea noului an școlar.

Citeste si   UNIREA de la 24 ianuarie 1859 – aportul MOLDOVENILOR şi bucovinenilor

Printre cele mai importante prevederi la care NU și-a dat consimțământul Cetățeanul Gabriel se numără:

“Obligativitatea purtării măștii de către copil. Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fară nicio constrângere, de a se putea exprima liber și fară afectarea biologică, psihologică și emoțional-afectivă a acestuia.

Purtarea măștii de către copii, permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură și rele tratamente aplicate minorilor, mai ales prin îngreunarea procesului de respirație liberă, corectă și completă.

Masca aduce atingere procesului de învățare și exprimare, astfel încât ascunde mimica feței, afectează pronunția și alterează procesul educațional.

Măsurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor și implicit asupra viitorului acestora, prin săvârșirea abuzului emoțional de inducere a stării de frică atât față de o eventuală îmbolnăvire proprie, cât și de a se face vinovat de îmbolnăvirea altora.”


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ