Share

Un număr de 42 de trenuri care circulă în zonele cele mai afectate de viscol, respectiv județele Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița și Călărași, au fost anulate, a anunțat CFR Călători pe site-ul propriu. De asemenea, la primele ore ale dimineţii, trenurile care urmau să ajungă în Gara de Nord din Bucureşti aveau întârzieri de sute de minute.

La primele ore ale dimineţii de vineri, trenurile care urmau să ajungă în Gara de Nord din Bucureşti aveau întârzieri de sute de minute, transmite corespondentul Realitatea TV.Cea mai mare întârziere o avea la ora 10 un tren de la Timişoara, pe ruta Craiova – 130 de minute, urmat de mai multe trenuri InterRegio de la Slobozia şi Constanţa.

Citeste si   122.986 FERMIEI au depus CERERI în cadrul MĂSURII 21 pentru ajutor cu privire la CRIZA COVID -19

Un tren care urma să plece spre Braşov are întârzieri de 120 de minute, iar un altul spre Buzău are 45 de minute întârzieri.

Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul și Estul țării și echipele feroviare din unități (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul, menționează reprezentanții companiei.

Citeste si   Bogdan Petru COJOCARU - expresia VIE a faptului că PSD nu se poate REFORMA

De asemenea, aceștia precizează că s-au organizat cu locomotive diesel și în alte locații feroviare, în situația în care circulația cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar stațiile de preîncălzit vagoane funcționează la parametri normali.

“Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane”, precizează compania.

Citeste si   Alexandru MURARU este noul deputat PNL IAȘI în urma VACANTĂRII mandatului lui Costel ALEXE

CFR Călători și CFR Infrastructură colaborează operativ și centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs și cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situațiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziția pasagerilor oferindu-le asistență în gări și la bordul trenurilor.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ