Share

Se estimează că Spitalul CFR Iași va rămâne un spital de suport pentru persoanele infectate cu noul Coronavirus în următoarea perioadă.

Spitalul este destinat doar persoanelor asimptomatice

Dacă numărul de persoane infectate va scădea treptat, anumite secții vor fi redeschise începând cu 15 iulie, cel târziu în luna august.

Având în vedere redeschiderea teraselor și a necesității folosirii transportului în comun, numărul de persoane infectate este posibil să stagneze sau chiar să crească.

Persoanele asimptomatice pot transmite virusul la fel de repede ca cele care prezintă simptome

De aceea, dacă apar simptome de febră, tuse sau scurtă respirație este indicat să discutăm cât mai rapid cu un medic. Timpul scurs de la infectare până la apariția primelor simptome este cuprins între 4 și 14 zile.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Virusul ajunge în sistemul nostru pe cale aerogenă, prin intermediul picăturilor eliminate prin strănut de persoanele purtătoare de coronavirus. Este indicat să nu ne expunem, evitând zonele aglomerate unde suntem în contact direct cu alte persoane.

Contactat de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași”, Mihai Glod, manager al Spitalului CFR Iași a declarat:

”Numărul  de persoane internate în momentul de față oscilează între 5 și 10. Am avut un total de 300 de pacienți internați iar actualmente gradul de ocupare este undeva între 5 și 10 pacienți raportat la 50 de paturi pentru pacienții cu Covid. Au fost și 70, chiar 80 în funcție de evoluție.

Situația este imprevizibilă. Putem spune că momentan suntem într-o zonă de confort. Momentan în județul Iași sunt între 20, maxim 30 de pacienți diagnosticați dar nu este exclus să ajungem și noi într-o situație ca în județele Galați sau Prahova.

Încercăm să redeschidem după data de 15 iulie dar fiind un spital pentru COVID-19 nu avem un interval de circa o lună de zile pentru dezinfecție. În funcție de evoluția COVID-19, dacă toate procedurile vor merge bine sperăm să deschidem în jurul datei de 15 iulie dar cel mai probabil de la 1 august”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ