Share

Chirica, despre efectul „ţopăielii fiscale“, la Iaşi: „Pierdem 20 de milioane de euro dacă proiectul intră în vigoare. Lista de investiţii se duce spre zero“

În cursul zilei de marţi, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a prezentat ce s-ar putea întâmpla cu fondurile publice, dacă Guvernul Tudose va adopta modificările privind legislaţia fiscală.

„Cred că se încadrează în procesul comuniştilor din România şi această decizie, de a micşora impozitul pe profit de la 16% la 10%.

Pentru noi, municipiul Iaşi, ar însemna o pierdere de 86,5 milioane de lei, circa 20 de milioane de euro faţă de veniturile anului 2017.

Citeste si   VIDEO l Oamenii din Podu ILOAIEI sunt exasperați de starea DRUMURILOR județene administrate de CJ IAȘI

Procentual această pierdere este de 21% din buget. Cotele de impozit pe venit reprezintă 60% din veniturile proprii ale municipiului Iaşi, în momentul de faţă.

Practic, cu aceste modificări, lista de investiţii se duce spre zero. Acest Guvern ar trebui să se gândească cel puţin de două ori atunci când Guvernul îşi propune o asemenea măsură, în condiţiile în care loviturile majore le vor primi autorităţile publice locale.

Citeste si   Care este scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil pentru începutul de an școlar

Şi din calitate de membru al PSD, mă interesează ce se întâmplă cu cetăţenii acestui oraş, şi nu cu mine însumi, că nu mi-a redus mie salariul, ci se taie capacitatea Primăriei de a-şi coordona mai departe programele de investiţii, de a susţine cheltuielile din şcoli, spitale, grădiniţe. Cu aceste măsuri, aproape toată capacitatea Primăriei Iaşi de a susţine investiţii se reduce.

Dacă şi prin această măsură se doreşte nivelarea în sărăcie a întregii Românii, eu nu pot să fiu de acord şi voi face tot ce e posibil să mă opun“, a declarat primarul Mihai Chirica.

Citeste si   Cum se prezintă situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

În acest context, luni, şi primarul Capitalei, Gabriela Firea s-a declarat împotriva acestor modificări, amânate de două ori până acum. Firea a declarat, luni, că modificările aduse Codului Fiscal ar reprezenta “o lovitură foarte mare pentru toate comunităţile”, deoarece vor fi mai puţini bani la buget pentru investiţii.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ