Share

Chirica se concentrează exclusiv asupra ordinii urbanistice din municipiul Iași

Există două explicații în acest sens.

Prima. Aparatul administrativ pe care îl conduce nu reușește să acceseze fonduri europene. în egală măsură, este foarte adevărat și faptul că relația deteriorată cu Bucureștiul reprezintă un impediment major în acest sens.

Bine, bine ar spune orice om serios. Dar și aceste acțiuni de modernizare a orașului trebuiau făcute. Perfect adevărat.

Ajungem astfel la cea de-a doua motivație. Interesele IMOBILIARE. Aveți cumva impresia că această restartare a modului de administrare a patrimoniului municipiului Iași, cum îi place Primarului să o denumească va contribui la sprijinirea socio-economică a tinerilor aflați în căutarea unei locuințe?

Sau mai curând, aceste terenuri vor fi date pe sub mână samsarilor imobiliari?

Mihai Chirica: Restartăm modul de administrare a patrimoniului municipiului Iași, în sensul că ceea ce nu mai este bun se va demola. Încercăm să redăm patrimoniului cultural importanța necesară pe care o are pentru imaginea orașului nostru și vom continua acest proces.
Astfel, astăzi a fost demolat un imobil ce reprezenta un pericol public, cu statut de locuințe sociale, aflat la intersecția străzii Păcurari cu strada Școalei.
A fost efectuată o expertiză tehnică și a primit decizia de demolare. Vrem să redăm acestui loc aspectul urban. Devenise un focar din punctul de vedere al salubrității, dar și al infracționalității.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ