Share

Candidatul Iurie Leancă a ieşit astăzi, în jurul prânzului cu un mesaj prin care solicită votul cetăţenilor moldoveni la scrutinul din 30 octombrie. Prin acest mesaj el răspunde practic vocilor care i-au cerut să îşi canalizeze capitalul de simpatie în favoarea mult mai bine clasatei Maia Sandu. Practic cei doi, alături de Mihai Ghimpu aleargă pe acelaşi coridor. Iar voturile exprimate în favoarea mesajului proeuropean sunt divizate pe care le consecinţă. Însă, în turul doi, opţiunile vor fi mult mai clare.

Redăm în continuare mesajul transmis de domnul Iurie Leancă:

“Am intrat în această cursă din dorința de a-mi pune energia, cunoștințele, expertiza mea în slujba dumneavoastră. De-a lungul timpului am acumulat o vastă experiență în relațiile diplomatice, am negociat cu șefi de stat și din est și din vest, am lucrat pentru binele Moldovei și am realizat lucruri concrete. Știți cu toții că am reușit într-o perioadă scurtă mai multe lucruri pentru țară decât au realizat alți politicieni în 20 de ani de activitate. De la Acordul de Asociere și regimul fără de vize, până la gazoductul Iași-Ungheni, grădinițe reparate, drumuri asfaltate și bani europeni atrași pentru țară.

Citeste si   Republica Moldova: Igor Dodon îi cere pe ton ultimativ Maiei Sandu să desemneze un nou premier până la 1 februarie

Toate aceste realizări sunt dovada vie că am lucrat în interesul oamenilor, că am făcut lucruri concrete și nu doar am promis. De aceea, voi putea sta demn oricând în fața dumneavoastră, a moldovenilor de bună credință. Nimeni și nimic nu poate șterge cu buretele ce am făcut eu pentru țara mea.

Am spus de la început că pentru o țară prosperă este nevoie să continuăm parcursul european. Din prima zi de campanie am zis că principalul adversar este Igor Dodon. Consider că liderul PSRM otrăvește mințile moldovenilor și propune un drum care poate duce Moldova spre prăpastie. Nu putem renunța la sacrificiile făcute până acum, nu putem renunța la Acordul de Asociere, la regimul fără de vize, doar pentru că Dodon promite marea și sarea cu scopul de a ajunge la putere. Propaganda lui Dodon este mincinoasă și extrem de periculoasă pentru Moldova.

Evenimentele din ultimele zile au creat o situație de-a dreptul dramatică. În acest moment, există un pericol uriaș pentru Moldova. Acum, la această oră, nimeni nu mai poate să prevadă evoluția rezultatelor electorale. Votanții nu sunt roboți pe care îi trimiți la vot și le spui cu cine să voteze. Alegătorii își aleg singuri opțiunea de vot, indiferent de recomandările liderilor de partid. Domnul Dodon beneficiază de un electorat extrem de loial care va ieși masiv la vot și, de aceea, există riscul ca dânsul să câștige din primul tur, dacă vor mai fi retrageri din cursa electorală.

Drept urmare, am decis să rămân în cursă. Am decis să continui să mă bat pentru viitorul Moldovei.

Fac un apel către toți moldovenii, indiferent de culoarea lor politică, fie că sunt de stânga sau de dreapta, liberali sau democrați, indiferent de simpatii, fac un apel la unioniști, la toți cei care cred că locul Moldovei este în Europa.

Veniți alături de mine. Vă ofer a treia cale. Vă ofer soluții și rațiune. Haideți să construim Moldova fără încrâncenare, fără ură și patimă.

Dezvoltarea Moldovei, consolidarea instituțiilor statului de drept, a justiției, se poate face și fără discursuri radicale. Avem nevoie de un Președinte care să facă o țară prosperă dar și să unească societatea. Avem nevoie de un proiect de reconciliere națională, trebuie să unim energiile, trebuie să ne unim frate cu frate, cetățean cu cetățean, și să construim o Moldovă prosperă.

Am soluții, am expertiză, am în spate o echipa de profesioniști, pot să ofer o a treia cale pentru Moldova, pentru cetățenii ei.

Vă chem să fim împreună. Vă aștept pe 30 octombrie la vot pentru Moldova, pentru binele nostru al tuturor.” – Iurie Leancă


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ