Share

Mai mult, cel mai bine plasat candidat proeuropean în cursa pentru ocuparea demnităţii de preşedinte al Republicii Moldova, consideră că renunţarea lui Marian Lupu nu este decât un circ.

Reamintim faptul că Marian Lupu a anunțat că se retrage din cursa electorală în favoarea unui candidat proeuropean.

Maia Sandu consideră că adevăratul motiv al acestei retrageri este motivat de frica lui Plahotniuc cu privire la intenţiile de vot manifestate de cetăţenii Republicii Moldova pentru Partidul Democrat.

Maia Sandu: “votul oamenilor va arăta cît de puțină susținere are candidatul puterii, Marian Lupu. E un gest disperat care confirmă faptul că Dodon este candidatul dorit de Plahotniuc. Cu el se poate înțelege. Astfel, PD a hotărît să-și spele imaginea prin a declara acest sprijin FALS pentru mine.”

De fapt Maia Sandu consideră că dintr-o asemenea asociere cu personajul cel mai detestat din Republica Moldova ea nu ar avea decât de pierdut: “Cu acest măr otrăvit, Plahotniuc vrea să-l ajute, de fapt, pe Dodon. Susținerea lui Plahotniuc și promovarea mea în holdingul lui de presă nu are decît scopul de a mă compromite. Însă cetățenii vor înțelege ce stă în spatele acestui joc murdar. Vor înțelege că și Plahotniuc, și Lupu sînt niște lași. Nici eu, nici oamenii din Moldova nu avem nevoie de sprijinul lui Plahotniuc. Oamenii vor ști să facă alegerea corectă.” – Maia Sandu

Vladimir Plahotniuc poate avea desigur intenţia de a continua acest joc la două capete care, în cazul său s-a dovedit extrem de profitabil. Alte vremuri! La moment însă, el se confruntă cu riscul major de a rămâne exclus din ambele tabere.

Duplicitatea de care a dat constant dovadă şi antipatia severă pe care o simt moldovenii faţă de el nu îi mai lasă foarte mult spaţiu de manevră.

Şi într-adevăr se ridică întrebarea firească: de ce a ieşit Plahotniuc în conferinţă de presă alături de Marian Lupu pentru a anunţa împreună cu acesta retragerea candidaturii PD, în favoarea candidatului proeuropean cu cele mai bune şanse?

Explicaţia oferită de doamna Sandu devine astfel perfect plauzibilă: “susținerea lui Plahotniuc și promovarea mea în holdingul lui de presă nu are decît scopul de a mă compromite”.

 

Rămâne de văzut ce decizii vor lua domnii Ghimpu şi Leancă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ