Share

Ciclul 2 din Programul TOMATA a fost anulat! Deși Ministrul Agriculturii a anunțat în repetate rânduri că vor fi alocați bani și pentru fermierii din ciclul 2 de producție, oficialii de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale bat în retragere.

Vestea a fost dată de secretarul de stat George SCARLAT. Potrivit declarațiilor oficialului, Ministerul a solicitat la rectificarea bugetară sumele necesare, însă este târziu să vorbim astăzi despre un astfel de sprijin.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ din SUCEAVA! La nivelul județului se înregistrează un număr de 9756 de persoane declarate VINDECATE

La nivelul județului Suceava, cererile pentru Ciclul 2 al programului TOMATA au fost mereu în număr foarte mare, asta și pentru că în nord clima este mai rece și iarna durează mai mult.

Schema de ajutor pentru susținerea producătorilor de tomate prevedea acordarea unei sume de maxim 3.000 de euro per beneficiar.

Citeste si   (P) Ioan Balan(PNL): „GUVERNUL LIBERAL, își propune să dea în trafic prima bucată din AUTOSTRADA MOLDOVEI, cei 16 km la profil de autostradă din A7”

 „În județul Suceava, cei care au fost înscriși pentru etapa I au primit banii”

Programul Tomata s-a suspendat. Se știa din primăvară că acest program se va prelungi deoarece de la început am fost informați că va fi doar o singură sesiune. În prima sesiune s-a făcut o reducere de bani, pentru că nu au fost fonduri suficiente.

În județul Suceava, cei care au fost înscriși pentru etapa I, au primit banii și au trecut clasa ca să spun așa pentru că la data controlului aveau roșiile coapte. Suma de care beneficia un agricultor era de 3.000 euro, a declarat Bogdan Silviu Pricop, director executiv Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava, pentru ziarul Bună Dimineața Suceava

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ