Share

Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi luni seara ”persona non grata” de către autorităţile de la Chişinău.

Aceste informaţii au fost confirmate de consilierul ministerului de Externe, Andrei Galbur, precum şi de ambasadorul rus din Republica Moldova, scrie Deschide.md citat de news.ro.

”Noi am primit documentul respectiv şi îl analizăm. Deocamdată nu comentăm nimic”, a declarat ambasadorul rus de la Chişinău, Farit Muhametşin.

Autorităţile moldovene nu au dat mai multe informaţii cu privire la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomaţi ”persona non grata” în Republica Moldova.

Jurnaliştii Interfax au precizat că cei cinci diplomaţi au fost informaţi că trebuie să părăsească imediat Republica Moldova.

Igor Dodon condamnă decizia de expulzare a diplomaţilor ruşi

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacţionat luni seara extrem de dur după declararea a cinci diplomaţi ruşi ”persona non grata” de către autorităţile moldovene. Într-un mesaj postat pe Facebook, liderul de la Chișinău susține că este vorba de un gest ”revoltător” şi despre o comandă venită din partea ţărilor occidentale, rfi.ro.

Guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federaţia Rusă”, şi-a început preşedintele moldovean mesajul postat pe Facebook.

”Înţeleg că eurounioniştii sunt deranjaţi de succesul înregistrat de preşedinţie în ultimele luni şi au decis să crecurgă la provocări directe, cu riscul să afecteze grav relaţiile moldo-ruse”, a mai comentat Igor Dodon.

Preşedintele moldovean a sugerat că ar fi vorba despre o comandă venită din partea ţărilor occidentale, chiar din partea americanilor îngrijoraţi de ”dialogul constructiv şi eficient” dintre preşedinţia de la Chişinău şi reprezentanţii Kremlinului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ