Share

Cinci firme au depus oferte pentru cel mai mare proiect regional de infrastructură ”Axa rutieră strategică 1: Iași-Suceava” a cărui valoare totală este de 486.783.115,25 lei, inclusiv TVA, (103 milioane de Euro)

            Proiectul prevede reabilitarea a 170 de km de drum aflat pe teritoriul județelor Iași și Suceava. La final, 22 de comune și orașe din cele două județe vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) iar peste 800.000 de locuitori vor avea drumuri modernizate. Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel.

Citeste si   Hoțul strigă ”Hoții!” sau cum Maricel POPA vrea echitate politică din partea partidelor politice

            Proiectul ”Regiunea Nord- Est- Axa rutieră strategică 1: Iași-Suceava” face parte din Planul de Dezvoltare Regională Nord – Est 2014 – 2020, Axa prioritară 6: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1: Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Citeste si   UNIC în MOLDOVA! Parcul Industrial de la Miroslava va avea un centru de cercetare-inovare și pregătire profesională duală

  Biroul de Comunicare al Consiliului Județean Iași


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ