Share

Cinci ieşeni au ajuns la spital după căldura de ieri. Pacienţii, bărbaţi şi femei, au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ cu lipotimii, stări febrile sau arsuri solare.

O femeie de 47 de ani a ajuns la spital cu arsuri solare de gradul II pe ambele picioare. Femeia a fost tratată şi a mers la domiciliu. Alţi trei ieşeni care au mers prin soare au avut nevoie de îngrijiri medicale acuzând stări lipotimice.

Un caz special înregistrat de medicii ieşeni a fost cel al unui bărbat de 74 ani găsit confuz, într-un pârâu.

Bărbatul era scufundat în apă până la jumătate, şi se pare că a stat în apă peste patru ore. Pacientul nu ştia cum a ajuns în apă, şi prezenta o arsură solară pe faţă, antebraţe, gambe bilateral şi torace anterior. Bărbatul a rămas internat într-o clinică de specialitate de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD..

Un alt bărbat, în vârstă de 64 de ani, a ajuns în UPU febril, după ce a mers mai multe ore prin soare.

Citeste si   APIA reamintește FERMIERILOR că se depun cererile de solicitare a AJUTOARELOR de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19

Potrivit medicilor urgentişti, starea pacienţilor este în prezent stabilă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ