Share

Încă de la începutul pandemiei, Realitatea PLUS a dezvăluit, cu probe concrete, achizițiile dubioase care se fac, la minut în spitale, cu firme ale omului de afaceri Andrei Dracea. Afaceristul nu a răspuns până acum mesajelor Realitatea Plus. 

“Se pare că sunt niște băieți deștepți care au acces la toți banii publici și se pare că tocmai ei vor să impună și aceste achiziții și tocmai ei vor ca aceste spitale să nu se apropie niciodată de condiții decente, ca să nu spunem mai mult”, spune jurnalista Realitatea PLUS Alexandra Păcuraru.

Citeste si   Primăria municipiului Galați își suspendă activitatea cu publicul în urma unui focar de Covid-19

Unul dintre acești băieți deștepți care au acaparat o parte importantă a achizițiilor din spitale este Andrei Mihai Dracea. Despre afacerile sale a scris și Cristian Rizea în cartea sa „Spovedania lui Rizea”. Realitatea Plus a descoperit, încă de la începutul pandemiei, cum o bună parte achizițiilor directe din spitale erau direcționate către firmele lui Dracea. Interesant este că, în foarte multe cazuri, minutul la care s-a publicat anunțul pe portalul licitaților coincide cu minutul la care a fost desemnat câștigătorul. Ceea ce arată că procedura de achiziție a fost publică doar câteva secunde, fix cât să câștige cine trebuie. Adică omul de afaceri Andrei Mihai Dracea.

Citeste si   PSD a depus plângere la CNA împotriva președintelui Klaus Iohannis. Ce reclamă partidul condus de Marcel Ciolacu

“Cred că este timpul să facem ordine, să facem reformă în sistemul medical românesc – plecând de la legislație, management, administrație. Dacă nu vom face acest lucru, vom avea în continuare tragedii. Tragediile se nasc din corupție, se nasc din neasigurarea unui act medical de calitate sau forțarea unui corp medical să-și desfășoare activitatea în condiții de nesiguranță, nesiguranță care se transferă și pe pacienți”, a mai spus Tataru.

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Neamț spune că erau presiuni politice enorme pentru ca banii destinați spitalului să fie dirijați către firmele privilegiate.

Citeste si   Florin Cîțu anunță controale la instituții importante pentru a verifica modul în care sunt cheltuiți banii publici. Ce spune despre ancheta de la FRF

“Au fost niște probleme de mare tensiune. Asumându-mi faptul că sunt extrem de multe probleme, și erau câteva zone extrem de delicate și dificile. Ele au constituit zone conflictuale asupra lămuririlor, mai ales că sunt în continuare dosare DNA, și rezolvările pe care eu le-am văzut nu au fost pe placul celor care făceau jocurile acolo”, spune Codruț Munteanu, fost director al Spitalului de Urgență Piatra Neamț.

Doar în ultimul an, Spitalul Județean Neamț are peste 2.000 de achiziții fără licitație. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ