Share

Mihai Chirica: “Victorie! Cinematografele ieșene își vor recăpăta strălucirea și vor trece în subordinea Primăriei Municipiului Iași!”

Municipalitatea ieşeană a câştigat definitiv în instanţă dreptul de proprietate asupra cinematografelor Victoria, Republica, Dacia şi Tineretului. După ce în aprilie 2016 Curtea de Apel Iaşi dăduse câştig de cauză Primăriei MunicipiuluI Iaşi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins miercuri, 29 martie 2017, recursurile declarate de RADEF şi SC Alba ca Zăpada SRL.

Odată obţinută proprietatea asupra sălilor de cinematograf, Primăria intenţionează să le adapteze în sensul atribuirii de noi funcţiuni artistice.

Citeste si   Lăfăială pe BANI PUBLICI! Funcționarii publici din comuna SINEȘTI sunt răsplătiți de către primar și pleacă în VACANȚE de LUX sub pretextul cursurilor de formare

Astfel, cinematograful Victoria, cu o capacitate de peste 900 de locuri, ar putea deveni un spaţiu multifuncţional, capabil să găzduiască manifestări culturale diverse, în special concertele Filarmonicii Moldova.

Pe de altă parte, cinematograful Republica ar putea fi rezervat proiecţiei de filme de artă

„Sigur, aceste două cinematografe centrale trebuie să-şi păstreze dominanta pentru care au fost create, cea de cinematografie, dar fără să uităm faptul că avem în momentul de faţă o activitate artistică destul de accentuată care nu mai provoacă. Teatrul şi Opera se joacă cu casa închisă.

Asta e partea bună, dar nu mai lasă loc nici un loc de manevră pentru a aduce şi alţi spectatori care ar putea gusta alt gen de act artistic. Cele două săli ar putea reprezenta spaţiile ideale pentru rezolvarea acestui lucru. Avem o zonă critică cu Filarmonica din Iaşi care, din păcate, concertează mai mult în mall, într-o sală care nu este deloc dedicată acestor genuri de spectacole. Cred că cinematograful Victoria ar putea fi o salvare a activităţii Filarmonicii ieşene”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Cinematograful Dacia, cu o capacitate de 250 de locuri, va fi orientat către spectacole şi proiecţii de film pentru copii, urmând a găzdui şi o şcoală de balet pentru cei mici, informează curierul-iasi.ro.

Citeste si   Lăfăială pe BANI PUBLICI! Funcționarii publici din comuna SINEȘTI sunt răsplătiți de către primar și pleacă în VACANȚE de LUX sub pretextul cursurilor de formare

Puternic afectat de incendiul petrecut în urmă cu doi ani, cinematograful Tineretului urmează a fi reconstruit, redându-i-se astfel forma care l-a consacrat în peisajul istoric al Străzii Lăpuşneanu.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ