Share

”În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții: au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor. (…) Au făcut chermeze în sediul guvernului în timp ce România era închisă. Și-au pus toate neamurile în funcții. Pentru toate tunurile date la Unifarm, trebuie să răspundă nu numai politic, ci si penal. 700 de milioane de lei au fost scurși din bugetul de stat în perioada stării de urgență, un jaf generalizat, așa cum arată raportul Curții de Conturi. Ventilatoare și echipamente de protecție nu au fost livrate niciodată, deși au fost achitate”, a spus Ciolacu.

Citeste si   VIDEO Bază sportivă redeschisă de Primăria Capitalei, după 15 ani, în Sectorul 3

Liderul interimar al PSD a acuzat guvernul că a furat din banii destinați sănătății românilor, că le-a încălcat, prin măsurile luate, libertățile și că fraternizează cu interlopii. Pentru toate acestea, trebuie să răspundă, a transmis Ciolacu.

”Pentru a se îmbogăți pentru trei generații, au pus sănătatea tuturor în pericol. Românii sunt singurii care au plătit un preț uriaș în timp ce guvernanții i-au sfidat fără jenă. Un guvern care își fură propriul popor trebuie să plece. Un guvern care fraternizează cu interlopii, dar îi cocoșează cu amenzi pe români, trebuie să plece. Un guvern care nu respectă legile și nu mărește alocațiile și pensile trebuie să plece. Moțiunea este susținută de un milion de români care vor ca drepturile lor să fie respectate. Vom pune stop jafului și incompetenței guvernului PNL”, a mai spus liderul PSD.

Citeste si   VIDEO Ce promit liberalii teleormăneni pentru "zona roșie": investiții, drumuri, racordare la gaze naturale

Social-democrații au soluții și un plan pe termen mediu, susține liderul social-democraților.

”România are nevoie de un guvern competent, care să le fie partener, care să inspire încredere în traversarea crizei politice și sanitare. PSD are toate soluțiile, un plan coerent de măsuri. Propunem un program de guvernare pe termen mediu. PSD a demonstrat întotdeauna că știe să construiască, să aducă creștere economică și să consolideze nivelul de trai. Vom reface locurile de muncă”, a mai declarat Ciolacu.

Citeste si   Ministrul Sănătății, în vizită la Spitalul Fundeni

Acesta și-a exprimat convingerea că moțiunea va fi semnată de toți oamenii politici responsabili. ”Este pentru prima oară când nu mai există gri în politica românească, ci doar alb și negru”, le-a transmis acestora. Ciolacu a mai menționat că PSD are o propunere de premier, ”care nu este membru al partidului în acest moment”.

Textul moțiunii a fost semnat de 205 parlamentari. Pentru ca moțiunea să treacă, sunt necesare 233 de voturi.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ