Ieșenii veniți să protesteze au fost acoperiți de fanfară

Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă şi mai mulți miniștri s-au aflat la Iași, sâmbătă, 20 aprilie, pentru alegerile interne ale filialei PSD Iași. Acțiunea politică a vizat confirmarea în funcție a actualului șef interimar, Maricel Popa, singurul candidat pentru ocuparea postului. Liderul PSD și premierul au fost huiduiți la sosirea la Iași.

Mai ceva ca la circ!

Organizatorii  au încercat  să acopere huiduielile protestatarilor din fața  Teatrului Luceafărul din timpul conferinței de presă, încât, pentru a le acoperi, fanfara a fost pusă să cânte lângă manifestanți.

Citeste si   Specializat în “privatizările” anilor ’90, Maricel POPA „pierde” finanțările europene! Banii EUROPENI vin la pachet cu controale RIGUROASE

Sute de protestatari au exclamat: ”Șobolanule! Iașul nu te vrea”, precum și alte lozinci:  ”Hoții, hoții!”, “PSD, ciuma roșie”, “Dragnea la pușcărie”, “Nenorociților”, “Pe aici a trecut regele Mihai și acum vine spurcăciunea asta nenorocită”.

De asemenea, pe rețelele de socializare a circulat lozinci precum: „Moldova nu te vrea!” și la „La Închisoare, nu la guvernare”.

Dragnea a fugit de furia mulţimii de la Iaşi, pesediştii erau gata să plece fără Codrin Ştefănescu

Protestele anti-PSD de la Iaşi au băgat spaima în Liviu Dragnea şi liderii partidului social-democrat.

Citeste si   Comuna MOȚCA ar putea intra în CARANTINĂ! Primarul HOBINCĂ și-a luat CONCEDIU

După discursuri, păziți de jandarmi și de bodyguarzi, liderii PSD s-au baricadat o vreme în clădirea Teatrului Luceafărul, apoi s-au grăbit să părăsească zona. Sute de protestatari încercau să ajungă la ei, să le ceară socoteală. Liviu Dragnea și-a anulat mitingul programat în fața teatrului, apoi a cerut informaţii despre situaţia tensionată de afară.

Aflând că mulțimea furioasă nu se risipește, PSD-iștii au luat decizia să plece, sub protecția jandarmilor. Un microbuz a tras la scară, iar Dragnea a sărit de pe scările teatrului direct în microbuz, susţine Grigore Cartianu. Nu l-a mai durut nici coloana vertebrală, a uitat de hernia de disc.

Citeste si   Cîțu: O părere personală: această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului 

Dragnea s-a grăbit să intre primul în mașină, în huiduielile mulțimii. Viorica Dăncilă și alți PSD-iști, unii dintre ei miniștri, au urcat şi ei în mare grabă în microbuz.

În haosul creat, maşina era cât pe ce să plece fără secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu. Norocul lui că a fost observat de unul dintre bodyguarzi, care a oprit mașina.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ