Share

”Revenirea în V a economiei – o certitudine.

Am promis și am livrat.

Am spus că fac totul ca economia să aibă o revenire în V. Astăzi nimeni nu mai neagă acest lucru. Toate datele oficiale, INS și EUROSTAT, confirmă acest scenariu. Nu ne oprim aici.

Aceasta este o lecție clară și usturătoare pentru mulți.

În perioada de criză am reușit această performanță pentru că am injectat lichiditate în economie de la ministerul de finanțe (după 7 luni 27.01 mld lei, 2,55% din PIB, au rămas în mediul economic prin facilitățile fiscale, investiții și cheltuieli excepționale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19 ) și am crescut masiv investițiile (record după 8 luni -24.7 miliarde lei).

Citeste si   Miron Mitrea, la Realitatea PLUS: „A fost o campanie slabă, fără soluții, plină de înjurături”

Totul a fost posibil pentru că noi, liberalii, am avut un plan credibil și transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudență și respobnsabilitate finanțele României în cea mai grea perioadă din ultima sută de ani.

După 8 luni de zile, în plina criza economica, cu o creștere a deficitului generată de cheltuieli legate de COVID-19 (6.6 miliarde lei cheltuieli directe) și scăderea veniturilor bugetare, am reușit performanta de a SCĂDEA dobânzile pentru TOT portofoliul cu 0,2 puncte procentuale. O economie de aproape 100 milioane euro.

Citeste si   VIDEO Stelian Ion: „Suntem în fața unui moment istoric, în Constanța scriem istorie!”

Vom face totul, că și până acum, ca economia României să fie cât mai puțin afectată de cea mai mare criza economică globală din ultima sută de ani.

Promises made, promises kept.”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ