Consiliul Judeţean Iaşi va organiza în data de 9 decembrie o licitaţie cu strigare pentru închirierea unor celule de depozitare, a unor spaţii comerciale şi birouri, ca şi a showroom-ului amenajat în cadrul parcului agroindustrial TransAgropolis, de la Leţcani.

Vor fi scoase la licitaţie 10 celule de depozitare cu suprafeţe cuprinse între 65,75 şi 92,2 mp, la un tarif de pornire de 5 euro/mp/lună, 27 de spaţii de închiriat cu suprafeţe cuprinse între 8,7 şi 30,3 mp, la un tarif de pornire de 4,5 euro/mp/lună şi showroom-ul de 416 mp, la un tarif de pornire de 4,5 euro/mp/lună.

Înscrierile se pot face până pe 7 decembrie.

Fermierii au la dispoziţie spaţii pentru expunerea mărfurilor, dar şi hale frigorifice, cu temperatura controlată, care le vor permite să păstreze legumele şi fructele în condiţii optime.

Producătorii au acum șansa să-și comercializeze produsele agricole în extrasezon, la prețuri mai bune, dar şi de a intra pe piața hypermarketurilor. Nu doar agricultorii din România își vor putea comercializa marfa în noul parc agroindustrial, ci și cei din Ucraina sau Republica Moldova.

Valoarea proiectului a fost de 18.75 milioane lei, din care 12.1 milioane lei finanţare europeană nerambursabilă. Grupul ţinţă al proiectului este reprezentat de producătorii agricoli din judeţul Iaşi, raionul Ungheni, raionul Făleşti şi din regiunea ucraineană Vinnytsia.

LĂSAȚI UN MESAJ