Consiliul Județean Suceava va organiza ediția de anul acesta a Lunii Diasporei în perioada 22 iulie – 31 august

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că anul acesta se va desfășura a IV-a ediție a Lunii Diasporei, care este adresată atât sucevenilor care trăiesc în afara granițelor țării, cât și celor din comunitățile istorice, cu care județul Suceava colaborează în diverse proiecte.

Gheorghe Flutur a precizat că în acest an evenimentele vor începe la Suceava, în data de 22 iulie 2019, la Cetatea de Scaun, cu o întâlnire la care participă profesori români din Diaspora, beneficiari ai proiectului „Diaspora – Educație și Formare, Ambasador de Bucovina”, inițiat și realizat de Universitatea „Ștefan cel Mare” și Consiliul Județean Suceava, în calitate de partener.

El a amintit că tot pe 22 iulie, la Mănăstirea Putna, de la ora 11:00 va fi inaugurat și drumul turistic Via Transilvanica

Tot în cadrul Lunii Diasporei mai sunt incluse și evenimentele și manifestările Târgul Meșterilor Populari de la Muzeul Satului din Suceava și Întâlniri Bucovinene de la Câmpulung Moldovenesc (26 – 28 iulie), Turneul Internațional de Fotbal pentru juniori sub 16 ani „Patru Regiuni pentru Europa” (4 – 9 august), Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” de la Cetatea de Scaun (15 – 18 august), Bucovina Rock Castle (23 – 25 august), Programul „Ai verde în Bucovina” – Sărbătoarea muntelui de pe masivul Rarău (25 august) și Tabăra de creație din județul Suceava pentru elevi de etnie română din regiunea Cernăuți, Ucraina.

Tot în Luna Diasporei, pe 1 august, va avea loc dezbaterea „Fii alături de copilul tău, oriunde te vei afla!”, care va începe de la ora 10:00 în sala de ședințe a Primăriei din Gura Humorului.

Dezbaterea va avea ca temă problematica copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și este organizată cu sprijinul echipelor mobile din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

O altă dezbatere, pe tema „Copiii românilor din Diaspora”, va avea loc pe 12 august, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”. De asemenea, pe 15 august, în cadrul proiectului „Pelerin în Bucovina” vor fi organizate trasee de pelerinaj la Putna, Cacica și Hagigadar.

LĂSAȚI UN MESAJ